Ohita navigointi

The Voice-kanava järjesti suurkonsertinKaisaniemi täyttyi kotimaisista ja kansainvälisistä tähtiartisteista, kun The Voice 06 -tapahtuma valtasi puiston lauantaina 26. elokuuta. Konsertin järjestäjinä toimivat yhteistyössä The Voice sekä Eastway Oy.

Helsingissä järjestetyssä suurkonsertissa esiintyi kaksitoista valovoimaista yhtyettä. Tapahtuman juontajina toimivat Johannes Saukon lisäksi Kristiina Komulainen ja Heikki Paasonen. Ruudussa uudet juontajat nähdään lokakuun alusta alkaen, jolloin he aloittavat uudessa Voice TV:n ohjelmassa.

The Voice-kanava on tuplannut katsojamääränsä viimeisen vuoden aikana. Uuden lokakuussa alkavan ohjelman lisäksi kanavan muita ohjelmia ovat suomalaisten huippuartistien juontama Countdown FI -lista, kotimaisten videoiden saloja valottava Videoni, rockin erikoisohjelma 100% Rock ja Hip hop & R’n’B -musiikkiin keskittyvä After hours.
Idols 2-kilpailussa toiseksi tullut laulaja Katri Ylander kertoi jännittävänsä The Voice 06-tapahtumassa esiintymistä. Neidolta ilmestyi debyyttialbumi kesäkuussa.

- Jos olisin itse saanut päättää, niin olisin lähtenyt laulamaan englanniksi ja vähän rokimpaa materiaalia. Suomeksi laulamalla pääsen mielestäni kuitenkin lähemmäksi kuuntelijoita.Poets of the Fall nousi kuuluisuuteen Max Payne 2 -pelin tunnusmusiikin esittäjänä. Bändin seuraavana tavoitteena on valloittaa Ruotsi, jossa poikien musiikki on hyväksytty jo useiden radiokanavien soittolistoille. Laulaja Marko tunnustaa yhtyeensä suunnittelevan kolmatta pitkäsoittoa.

- Kolmas albumi on vielä raakileasteella. Aloitamme nauhoitukset ensi vuoden alussa, mutta julkaisupäiviä emme ole miettineet tarkemmin.
Tamperelaisyhtye Negative julkaisee kolmannen levynsä syyskuussa. Poikien omien sanojen mukaan albumista on tulossa aikaisempia tuotoksia monipuolisempi. Münchenissä kuvattuun Planet of the Sun -musiikkivideoon haluttiin tallentaa vuosisatojen mennyttä tunnelmaa.

- Musiikkivideomme kuvattiin vanhassa sirkusteltassa. Video piti kuvata Virossa, mutta sirkuksen omistaja joutui vankilaan. Siellä oli ilmeisesti pyöritetty jotain muutakin kuin sirkusta.Idols 1-kilpailussa kolmanneksi sijoittunut Antti Tuisku on noussut yhdeksi kaikkien aikojen puhutuimmista pop-ilmiöistä Suomessa. Hän julkaisee neljännen ja viidennen pitkäsoittonsa syyskuun alussa. Tanssilevy kantaa nimeä "New York" ja poplevy sai nimekseen "Rovaniemi".

- Albumejani voi kuunnella mielialan mukaan. Minulla ei ollut mitään intohimoa lähteä tekemään levyjä tavanomaisella tavalla. Olen tehnyt tuplasti töitä näiden kahden pitkäsoiton eteen, koska olen myös tuottanut ja sanoittanut kappaleita.Tanskalaisyhtye Outlandish ammentaa sanottavansa siirtolaisena elämisestä Länsi-Euroopassa. Äskettäin kauppoihin ilmestynyt kolmas levy "Closer Than Veins" sisältää hitin "Look In To My Eyes".Darin eli Darin Zanyar on 19-vuotias ruotsalaispoppari, joka on saanut naapurimaassamme aikaiseksi anttituiskumaista hysteriaa. Darin sai levytyssopimuksen tultuaan toiseksi Ruotsin Idols 2004 -kilpailussa.Kubb-yhtyeen esikoisalbumi Mother ilmestyi kauppoihin marraskuussa 2005, jonka suurimmaksi hitiksi tähän mennessä on noussut Wicked soul -kappale. Pojat kertovat bändinsä nimen tarkoittavan vanhaa gotlantilaista mölkyn tyylistä peliä.Apulannalta ilmestyy levy helmikuun alussa. Kolmikko kertoo heittäneensä omasta mielestään huonoimman keikkansa Eurassa.

- Järjestäjä oli lähtenyt sukeltamaan Turkkiin. Hän ei ollut ilmeisesti muistanut keikkaamme, jonka seurauksena esiintymistämme ei ollut edes mainostettu missään. Yleisössä ei ollut kuin muutamia ihmisiä. Keikkamme jälkeen rikoimme hedelmäpelin, jotta saimme osan sovitusta palkkiostamme.Euroviisut voittanut monsteriyhtye Lordi lähtee syyskuun puolessa välissä kahden kuukauden Euroopan kiertueelle. Mister Lordia harmittaa kauppoihin ilmestynyt kirja bändistään, joka on koottu pelkkien haastattelujen pohjalta.

- Olemme työstäneet kirjaamme keväästä asti, joka tullaan julkaisemaan syksyllä. Erään lehden toimittaja ehti julkaisemaan ennen meitä teoksen kokoonpanostamme, joka ei ole vielä se virallinen opus. Kyllä se harmittaa, jos jengi sekoittaa nämä kaksi teosta.Petri Voutilainen 29.08.06
petri.voutilainen@toimitus.hattu.net

Katso myös
» The Voice-kanavan kotisivut
» The Voice@Free Your Mind