Ohita navigointi

Sofia Zidalta ilmestyy debyyttialbumi

Meksikolais-suomalainen laulaja Sofia Zida on panostanut koko elämänsä laulajanuralleen. Neito on harjoitellut erilaisissa lauluyhtyeissä, tanssiryhmissä, esiintynyt mainoksissa, teatteriproduktioissa ja omilla klubikeikoillaan.

Sofian työstämä debyyttialbumi ilmestyy keväällä 2006. Hän on valmistanut kappaleittensa melodiat ja sanoitukset osittain yhdessä muusikkoystävänsä Ramon kanssa. Toukokuussa julkaistavalta levyltä löytyy muun muassa groove, funk, latino ja r´n´b soundeja. Sofian osalta levy on vihdoin valmis, ja se kaipaa enää vain pientä hienosäätöä.

- Olen ollut eri levy-yhtiöissä kiinnitettynä 15-vuotiaasta lähtien, mutta tämä on ehdottomasti minun oma juttuni. Musiikki on koko elämäni, ja se tulee myös olemaan ikuisesti. Olen joskus sanonut, että tulen laulamaan hautaan asti.

Sofia osallistui Tenavatähti-kilpailuun vuonna 1992 ja esitti nuoruudessaan muun muassa pikku-Lumikkia ja Ronja Ryövärintytärtä synnyinkaupungissaan Vaasassa. Zida esiintyi ennen soolouralle siirtymistä tyttöduossa F 2 F.

- Olen harrastanut tanssimista lähes yksitoista vuotta. Aloitin kirkkokuorossa jo 7-vuotiaana, mutta olin laulanut jo sitä ennen. Rakastan esiintymistä ja antaa ihmisille ulospäin positiivia tunteita esiintymällä.

Parhaillaan Sofia esiintyy Helsingin kaupunginteatterin Hairspray –musikaalissa kahdessa eri roolissa. Zida pitää musikaaleissa esiintymistä jonkinlaisena vastapainona laulajanuralleen.

- Teatterin lavalla saan tehdä lähes kaikkea, mistä olen aina haaveillut muun muassa tanssia. On aivan ihanaa esiintyä suurella näyttämöllä ja olla mukana suuressa produktiossa.

Zida on käynyt ainoastaan peruskoulun. Sen lisäksi hän on opiskellut muun muassa Pohjois-Helsingin bändikoulun teatterilinjalla.

- Olen syntynyt Vaasassa ja opiskelin siellä musiikkiluokalla kuudenteen luokkaan asti. Yläasteen kävin ruotsinkielisessä koulussa ja äidinkielenäni puhun ruotsia. Useat produktiot ovat opettaneet minulle valtavasti uusia asioita. Mielestäni parhaiten oppii oikeasti tekemällä sitä työtä mitä rakastaa. Olen esiintynyt tanssiryhmissä ja laulan jatkuvasti. Tämä on se minun kouluni.

Audio sisällön logo Audio
Sofia Zidalta ilmestyy debyyttialbumi

Kesto: 5:53

Lataa podcast mp3-muodossaPetri Voutilainen 07.03.05
petri.voutilainen@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Sofia Zidan viralliset kotisivut
» Sofia Zidan levy-yhtiön kotisivut

Reaktori 2006

» Reaktorissa on erittäin paljon tekemistä

Jutut

» Reaktori avasi ovensa
» Flinch villitsi yleisönsä
» Kesäpassi julkaistiin Reaktorissa
» Pakkoruotsi, koululiikunta ja oppilaskunnat puhuttivat
» Yhdistykset esitteli toimintaansa Reaktorissa
» Sofia Zidalta ilmestyy debyyttialbumi
» Minisketsejä Reaktorista
» WebTV Live! Reaktori 2006 ohjelmakartta

Audiot

» Äänistudion mp3 -tallenteet

Kuvat

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12