Ohita navigointi

Tola ja Dahlström: Uralta ei jää aikaa lomailulle

Näyttelijät Pamela Tola ja Jenny Dahlström vierailivat Kaivopuiston kesäkonsertissa. Neidot kertoivat haluavansa viettää pitkän kesäloman, jos työkiireet antavat periksi.

Teatterikorkeakoulussa opiskelevan Tolan piti valmistua tänä vuonna, mutta työkiireet ovat viivästyttäneet suunnitelmia. Käenpesän näyttelijäkaartista tuttu Dahlström opiskelee puolestaan Taideteollisessa Korkeakoulussa käsikirjoittamista.

- Vuosikurssiltamme valmistui viisi ihmistä kuudestatoista. Minulla on rästissä valtavasti kaikenlaisia töitä, joita pitäisi tehdä tämän kesän aikana. Viime vuonna en viettänyt lomaa laisinkaan, joten toivottavasti tänä kesänä siihen on aikaa, Tola huokaisee.

- Aloitin viime perjantaina kesäloman, jota ennen työskentelin viimeisiin päiviin saakka ahkerasti. Olen käsikirjoittanut harjoituselokuvan, joka esitetään ilmeisesti ensi vuonna YLE:llä osana lyhytelokuvakoulun tuotantoa. Käsikirjoitus käsittelee isän ja pojan suhdetta, josta löytyy omaelämäkerrallisia kokemuksia, Dahlström paljastaa.

Poets Of The Fall -yhtyeen soidessa taustalla Dahlström kertoo, että aikoo luultavasti vierailla Porin Jazzeilla. Näyttelijät toteavat yhteen ääneen, etteivät viihdy festivaaleilla.

- En viihdy enää festareilla, sillä tunnen itseni liian vanhaksi. Siellä on musiikki valtavan kovalla ja ihmiset tönivät toisiaan, itseään kaloihin verrannut Tola paheksuu.

- Minulla ja Pamelalla on se ongelma, että olemme 160 senttimetriä pitkiä. Kukaan ei huomaa meitä pieniä ihmisiä, Jenny murehtii.

Kieltäytymisiä työtarjouksista


Näyttelijät kertovat, että ovat joutuneet kieltäytymään työtarjouksista aikatauluihinsa vedoten. Pamela muistuttaa, että hänen ammatissaan ei joka päivä puhelin soi, eikä lähetellä käsikirjoituksia kotiin.

- Ensi viikolla alkaa lyhytelokuvan kuvaukset, mutta syksyksi ei ole mitään suurempaa tiedossa. Tulevaisuudessa minut voi ehkä vielä nähdä samalla valkokankaalla Mikko Leppilammen kanssa, mutta vielä ei ole mitään lyöty lukkoon. Parhaillaan teen valokuvanäyttelyä Teatterimuseolle, jonka avajaiset on elokuussa, Pamela tuulettaa.

- Olen saanut muutamia työtarjouksia, mutta en ole voinut lähteä niihin mukaan koulun takia. Tarjotut roolit ovat olleet hyvin erilaisia. Ensimmäinen roolini oli muuten Markku Pölösen elokuvassa Badding, jossa esitin hippityttöä ollessani 16-vuotias, Jenny muistelee.Petri Voutilainen 19.06.06
petri.voutilainen@toimitus.hattu.net

Katso myös
» YleX Pop 2006 avasi kesän sateisissa merkeissä
» Kaivarin kesäkonsertti -05

Kaivopuiston kesäkonsertti 2006

Kaivopuiston kesäkonsertti 2006

Tola ja Dahlström: Uralta ei jää aikaa lomailulle
Mariko Pajalahti harrastaa ”telttafestareita”

Kuvat

1
2
3
4
5
6