Ohita navigointi

Viisujuontajien lavaharjoitukset käynnistyivät

Mikko Leppilampi ja Jaana Pelkonen

Eurovision laulukilpailun juontajat Jaana Pelkonen ja Mikko Leppilampi ajautuivat kuvaajien piirittämiksi Messukeskuksessa järjestetyssä infotilaisuudessa. Keskiviikkona pidetyssä lehdistötilaisuudessa paljastettiin semifinaalin avaus- ja väliaikanumeroiden suunnittelijat.

Pelkonen ja Leppilampi olivat infotilaisuudeen kiinnostavimmat henkilöt, vaikka heidän vierailunsa jäikin hyvin lyhyeksi. Puhetta syntyi niin voittajan veikkaa-misesta kuin esiintymisasujen vaihtamisesta. Parin lavaharjoitukset alkoivat alkuviikosta.

Kaksikolta löytyy vahvaa kokemusta juontotöistä. Molemmat puhuvat sujuvasti sekä suomea että englantia. Viisujuontajalta vaaditaan myös ranskan kielen taitoa, jota he ovat harjoitelleet pestin varmistuttua.

Pelkonen on opiskellut vuoden radioalaa Laajasalon kristillisessä opistossa. Jaana on juontanut muun muassa Mtv3-kanavan ohjelmat Jyrki, Far Out ja Escort sekä Elämä Lapselle -hyväntekeväisyyskonsertteja.

Mikko Leppilampi valmistui vuonna 2004 Teatterikorkeakoulusta. Jo opiskeluaikanaan hän esiintyi elokuvassa Helmiä ja Sikoja. Mikko on aiemmin juontanut Nevada-ohjelmaa MTV3-kanavalla.

Avaus- ja väliaikanumeroiden taustalla konkarit

Euroviisujen semifinaalin avausnumeron käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa teatteriohjaaja Tiina Puumalainen. Esitykseen musiikin on säveltänyt Johanna Juhola, joka on opiskellut harmonikansoittoa Sibelius Akatemian kansanmusiikin osastolla.

Väliaikanumeron käsikirjoituksesta vastaa Puumalaisen lisäksi Matti Pelonniemi. Musiikin on säveltänyt Hannu Kella. Esityksessä esiintyy Finnish Vocal Ensamble -kuoro, jonka riveissä nähdään muun muassa Hanna-Riikka Siitonen ja Nina Tapio.Petri Voutilainen 04.05.07
petri.voutilainen@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Free Your Stars: Hairspray
» Jaana Pelkonen keskittyy yliopisto-opiskeluihin

Euroviisut 2007

Jutut
» Eurovision laulukilpailussa ennätysmäärä osallistujamaita
» Euroviisufinaalin huumaa Senaatintorilla
» Hanna salaa finaaliesityksen yksityiskohdat
» Viisujuontajien lavaharjoitukset käynnistyivät
» Viisuviikolla poikkeuksia liikennejärjestelyissä
» Viisuedustaja harkitsi vetäytymistä kilpailusta

Kuvat
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Senaatintori
21 22 23 24