Ohita navigointi

End of You julkaisee debyyttialbuminsa

Kotimaisen kevytmetallin uuden toivon End Of You –yhtyeen debyyttialbumin laskettu aika on 29. maaliskuuta 2006. Kokoonpanon työstämä Unreal -albumi tarjoaa kuuntelijalleen melankolista rokkia.

Helsinkiläinen End Of You sai alkunsa vuonna 2003, jolloin vokalisti Jami Pietilä työsti ensimmäisiä kappeleitaan perustamisvaiheessa olevalle kokoonpanolleen. Laulajalla oli taustallaan lukuisia yhtyevirityksiä, mutta mikään niistä ei ottanut tulta alleen.

- Asiat eivät edenneet ennen tämän kyseisen yhtyeen perustamista mihinkään suuntaan. Se otti minua suunnattomasti päähän. Esittämäni musiikki on ollut aina aika raskasta. Olen ollut monissa kokoonpanoissa, joissa on pidetty vain hauskaa, solisti Jami kertoo.

Pietilälle oman kokoonpanonsa nimi tarkoittaa henkilökohtaisesti sitä, että antaa kaikkensa jollekin asialle. Yhtyeen ensimmäinen albumikin tulee olemaan ainakin nimensä perusteella epätodelista.

- Kuullessani ensimmäisen kerran levyn miksattuna, niin minulle tuli heti mieleen Unreal -sana, joka tarkoittaa suomennettuna epätodellista. Albumi on muutenkin sellainen aika ilmava ja tunnelmallinen. Se kannattaa mieluummin kuunnella kokonaan läpi, sillä yksi satunnaisesti valittu kappale ei kerro vielä mitään kokonaisuudesta, Jami sanoo.

Kokoonpanon mielestä heidän musiikkinsa menee osittain jopa popin puolelle. He odottavat innolla palautetta raskaampaa musiikkia kuuntelevilta ihmisiltä.

- Levyltä tulee löytymään jokaiselle jotakin, sillä siitä löytyy sekä raskaampaa että kevyempää materiaalia. Kaikki on hyvin balanssissa toisiinsa nähden, mutta itse näkisin, että siinä on metallia kuuntelevallekin ihmisille kova levy, basisti Lede lopettaa.

Videosisällön logo Video
End of You -yhtyeen Jami ja Lede kertovat kokoonpanonsa historiasta

 Katso video
» Nopeat
» Hitaat

 Kesto: 15:19