Ohita navigointi

Laulaja Tarja Turunen erotettiin Nightwishistä

Tuomas Holopainen ja Tarja Turunen

Tarja Turunen ja Tuomas Holopainen ovat käyneet viime päivien aikana ärhäkkää keskustelua kaikille avoimien kirjeiden välityksellä.

Nightwish perustettiin Kiteellä vuonna 1996. Jäsenet antoivat nimen yhtyeelleen ensimmäisellä demolla olleen kappaleen mukaan. Rumpali Jukka Nevalainen liittyi kokoonpanoon vuoden 1997 alussa. Huhtikuussa jäsenet riensivät studioon ja nauhoittivat seitsemän kappaletta sisältävän Angels Fall First -albumin. Tuon jälkeen levyjä on ilmestynyt tasaiseen tahtiin: Oceanborn (1998), Wishmaster (2000), From Wishes To Eternity (2001), Century Child (2002), Once (2004) ja Highest Hopes (2005). Nightwishin levyjä on myyty maailmalla yli kaksi miljoonaa kappaletta.

”Luulin tunteneeni nämä ihmiset, mutta olin väärässä”
Maailman musiikkilistoilla parhaillaan menestyvän suomalaisen hevibändin pojat erottivat kokoonpanonsa keulahahmon Tarja Turusen Hartwall Areenalla vedetyn keikan jälkeen. He ilmoittivat asiasta julmalla tavalla laittamalla nettisivuilleen kaikille avoimen kirjeen, jossa kertoivat jatkavansa tutulla kokoonpanolla ja etsivänsä uutta naissolistia. Turunen haukuttiin kirjeessä rahanahneeksi diivaksi, jolle fanit ovat sivuseikka. Tuomas mainitsee esimerkkinä Oslon loppuunmyydyn keikan, joka jouduttiin perumaan kosketinsoittajan mukaan bändin solistin harjoitusten, ystävien tapaamisen ja elokuviin menon vuoksi.

- Ihmiset jotka eivät puhu toisilleen vuoteen, eivät kuulu samaan bändiin. Viimeisen vajaan vuoden aikana tapahtui jotain surullista, jota olen pohtinut joka ikinen päivä, aamu ja yö. Sinun asenteesi ja käytöksesi ei enää sovi Nightwishin piiriin. Sinusta on tullut esiin sellaisia piirteitä, joita en olisi uskonut vanhassa rakkaassa ystävässäni näkeväni. Jotenkin Marcelo on saanut sinut muutettua siitä herttaisesta maalaistytöstä diivaksi, joka ei ajattele eikä käyttäydy enää kuten ennen. Tuntuu että olet liian varma omasta korvaamattomuudestasi ja statuksestasi. Toivomme että jatkossa ajattelet enemmän oman sydämesi ehdoilla etkä kuuntelisi Marceloa. Kulttuurierot yhdistettynä ahneuteen, opportunismiin ja rakkauteen on vaarallinen yhdistelmä. Älä kuihduta itseäsi, Holopainen sanoo.

Tarja on vastannut omilla nettisivuillaan Holopaisen kirjoittamaan kirjeeseen asiallisesti ilman minkäänlaista vihoittelua. Eniten solistia harmittaa, että hänen rakas managerina työskentelevä aviomies on vedetty julkisuuteen.

- Ajatukseni ovat todella sekavat ja on mahdoton ymmärtää tapahtunutta, mutta en halua vastata tähän vihaan vielä suuremmalla vihalla. Yksityisasiat eivät missään nimessä pitäisi tulla mainituiksi julkisesti. Olen pahoillani, että pojat ovat tulkinneet meitä ( minua ja Marcelo Cabulia) noin väärin. En tunnista itseäni siksi, jota kirjeessä kuvaillaan, Tarja Turunen kertoo kirjeessään.

- Minä luulin tunteneeni nämä ihmiset, mutta olin väärässä. Toki tiesin jo minun ja mieheni suhteen alusta lähtien etteivät bändin jäsenet hyväksyneet häntä. Se oli helposti luettavissa jatkuvasti heidän kommenteistaan ja käyttäytymisestään. Mistä se johtui? Siitä, että hän on syntynyt Etelä- Amerikassa? Siitä, että minä valitsin avioliiton enkä jatkanut olemistani bändin omana tyttönä? Siitä, että olen ainut nainen bändissä eivätkä bändin jäsenet koskaan ottaneet minua vakavasti. Mieheni oli se, joka auttoi saamaan ääneni kuuluviin, Turunen puolustaa miestään avoimessa kirjeessään.Petri Voutilainen, kuva: Mikko Kiema 27.10.05
petri.voutilainen@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Nightwishin -nettisivut
» Tarja Turusen -nettisivut