Ohita navigointi

Antti Tuisku vetäytyy tauolle

Laulaja Antti Tuisku sijoittui Suomen ensimmäisessä Idols-kisassa kolmannelle sijalle. Kaikkien kiireitten keskellä mies on ehtinyt pysähtyä katselemaan parhaillaan uudelleen pyörivää musiikkikilpailua ja miettimään omia kilpailuaikojaan.

Antti Tuiskulla on takana kaksi kiireistä ja työntäyteistä vuotta. Antti on äskettäin ilmoittanut vetäytyvänsä parhaillaan työstettävän joulukiertueensa jälkeen tauolle joksikin aikaa. Laulaja aikoo palata lomalta vasta kun hänellä on jotain uutta annettavaa. Hänen joulukiertueensa sisältää kahdeksan paikkakuntaa eri puolilla Suomea.
- Joulukiertue alkaa Lahdesta 26. marraskuuta ja päättyy Rovaniemelle 5. joulukuuta. Konsertti tulee sisältämään Minun Jouluni -albumin joulubiisejä yhdistettynä "poppis-kamaan”, joka on minulle itselleni lähinnä sydäntä. Konsertti myös taltioidaan ja näytetään televisiossa.
Joulukiertueen jälkeen Antti aikoo lähteä pitemmäksi aikaa miettimään "syntyjä syviä" ja lataamaan akkujaan synnyinkaupunkiinsa. Tuiskulle on myyty keikkoja helmikuulle reilun kuukauden ajanjaksoksi. Ne mies hoitaa normaaliin tapaan lannettaan notkeasti heiluttaen.
- Aluksi pakkaan tavarani ja lähden Lappiin porukoitteni luo, jossa pääsen isän kanssa mökin rakennushommiin. En ole missään nimessä jättämässä laulajan ammattia. Lähinnä tarkoituksena on se, että kun seuraavan kerran tulen takaisin, niin minulla olisi jotain uutta mukana tuotavaa.
Tuiskun kolmas levy "Minun Jouluni" ilmestyi kauppoihin keskiviikkona 16. marraskuuta. Levy kiteyttää Antin kahden vuoden uurastuksen yhteen pakettiin.
- Levy antaa jollain tapaa jonkinlainen pisteen tälle kaikella, mitä olen päässyt ja ehtinyt tekemään Idols-kisan jälkeen.. Albumin tekeminen oli terapeuttinen kokemus. Löysin itsestäni uusia piirteitä, joita en ollut huomannut aiemmin. Kun sain levyn valmiina masterista, niin tuli olo, että olen antanut kaikkeni.
Joululevynä albumi ei ole aivan perinteinen. Se sisältää neljä uutta kappaletta, neljä coveria ja kaksi Antin sydäntä lähellä olevaa joululaulua..
- En halua alle viivata joulu sanaa puhuttaessani uudesta tuotoksestani. Sanoisin pikemminkin, että se pitää sisällään talven hengen ja rauhoittumisen.

Joulun rauhaa ja taikaa metsän siimeksessä
Tuisku aikoo viettää joulun isosiskonsa luona Oulussa. Joulu on ollut miehelle aina juhlista tärkein.
- Minua odottaa sisareni vajaan vuoden ikäinen lapsi Oulussa. Vietämme joulua siskoni luona, sillä he haluavat, että lapsi saa viettää ensimmäisen joulunsa kotona. Heti sen jälkeen palaamme takaisin sinne metsän ja rauhan siimekseen Rovaniemelle.
Rovaniemeltä kotoisin oleva poppari haluaa viettää joulunsa rauhassa perheensä kanssa. Hän ei voisi edes kuvitella viettävänsä joulua Etelä-Suomessa.
- Jouluun kuuluu pakkanen, pimeät illat ja hento pakkaslumi, joka leijailee maahan sillä tavalla, että ajatuskin pysähtyy sitä katsellessa.
Tuisku ei osaa mainita yhtä suosikki joululauluaan, mutta jokainen uudelta levyltä löytyvä kappale on hänelle yhtä tärkeä.
- Kaikki perinteiset joulukappaleet ovat lähellä sydäntäni. Tykkään esimerkiksi semmoisista perinteisistä, joita kuulee kirkossa.Petri Voutilainen 23.11.05
petri.voutilainen@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Antti Tuiskun -nettisivut
» Antti Tuisku: Ensimmäinen

Kummien Joulushow

» Etusivu index
Jutut
» Antti Tuisku
Kuvat
1 2 3 4 5