Ohita navigointi

Free Your Stars: Tiimi

Sara Paavolainen ja Carl-Kristian Rundman. Kuva: Charlotte Estman-Wennström / Helsingin kaupunginteatteri.

Helsingin kaupunginteatterin Pienellä näyttämöllä nähtävässä Tiimi-näytelmässä roolihenkilöt ovat uraa tekeviä nelikymppisiä suomalaisia, jotka ovat aika ajoin hermoromahduksen partaalla. Vaikka Pasi Lampelan ohjaama näytelmä sijoittuu nykyhetkeen, välillä palataan työntekijöiden kautta 1980-luvun muistoihin.

Neonvalot loistavat Helsingin kaupunginteatterin Pienellä näyttämöllä. "Mitä mulle on oikein tapahtunu?", tilittää Sara Paavolaisen roolihahmo Saija Varis. Tiimi-näytelmän tapahtumapaikkana esittäytyy Helsingissä sijaitseva tuotantoyhtiö, jossa työntekijät tuntuvat viihtyvän vapaa-ajalla turhankin hyvin. Keskiössä ovat ihmissuhteet.

Tiimin ensimmäinen puolisko ei oikein tahdo saada tuulta alleen. Koko viisihenkiseltä näyttelijäkaartilta löytyy kyllä yritystä, mutta vauhtiin ei esityksessä päästä. Itkun ja naurun sekainen hyörinä lavalla pistää katsojan miettimään näyttelijöiden olotiloja. Juoneen kaipaisi silti vähän lisää räväkkyyttä.

Väliajan jälkeen käsikirjoitus ja näyttelijät pelaavat paremmin yhteen, kun roolihenkilöt saavat menovettä suoniinsa. Osuus palauttaa mieleen muistoja Pasi Lampelan parin vuoden takaisesta ohjauksesta Viattomuuden loppu, joka nähtiin samaisella Pienellä näyttämöllä - alkoholilla läträtään ja vauhti on päällä.

Herkässä tilassa olevan ihmisen ei välttämättä kannata ensimmäisenä valita Tiimiä teatterinnälkäänsä. Sen sijaan hyvän ja koskettavan draaman aineksia etsivä katsoja voi löytää Tiimistä monenlaisia ulottuvuuksia.

Merja Pietilä, Juha Veijonen ja Ursula Salo. Kuva: Charlotte Estman-Wennström / Helsingin kaupunginteatteri.

Tiimi - Helsingin kaupunginteatteri, Pieni näyttämö
Teksti ja ohjaus Pasi Lampela, lavastus ja puvut Markus Tsokkinen, valot Risto Heikkerö, ääni Mauri Siirala. Rooleissa Sara Paavolainen, Merja Pietilä, Carl-Kristian Rundman, Ursula Salo ja Juha Veijonen. Ensi-ilta 1.9.2005 Pienellä näyttämöllä.Petri Voutilainen, Matias Orola, kuvat Charlotte Estman-Wennström 07.09.05
matias.orola@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Tiimi Helsingin kaupunginteatterin Pienellä näyttämöllä
» Lampelan Viattomuuden loppu Free Your Mindissa

Free Your Stars 2005

» Star Wreck
» Life
» Prinsessa Ruusunen
» Rimakauhua rakkaudessa
» Tyttö sinä olet tähti
» Diivat
» Paniikki
» Virhe
Tiimi
» Hairspray

» Vuoden 2004 jutut