Ohita navigointi

Free Your Stars: Rimakauhua rakkaudessa

Antti Timonen, Pauliina Kiuru ja Sami Hokkanen. Kuva: Charlotte Estman-Wennström.

Helsingin kaupunginteatterin Teatteristudio Pasilan uutuusmusikaalissa Rimakauhua rakkaudessa nelipäisen näyttelijäkaartin jäsenet Pauliina Kiuru, Hanna Kaila, Antti Timonen ja Sami Hokkanen nousevat lavalle rempseästi esiintyen.

David Shiren kirjoittaman ja Milko Lehdon ohjaaman musikaalin keskipisteenä ovat svengaavat ja välillä hupaisatkin kappalevalinnat. Näytelmä käsittelee parin tunnin aikana suuria kysymyksiä niin parisuhteista yksinäisyyteen kuin nuoruudesta vanhuuteen. Kaikki ongelmat ja tuntemukset tulevat esille lavalla laulujen kautta, joten esityksen kuluessa puheensorinaa kuuluu enimmäkseen vain yleisöstä.

Musikaalin aikana kuultavista 21 kappaleesta tunteita herättävät erityisesti eläinlaulu Karhu, tiikeri, hamsteri ja myyrä (The Bear, The Tiger, The Hamster and The Mole) ja David Shiren säveltämä ja sanoittama Sain basistin (Back on base). Musikaalin kaksi soittajaa ovat yleisön edessä koko esityksen ajan. Väliajan jälkeen pianotaiteilija Jukka Nykänen esittää yhdessä Hanna Kailan kanssa kappaleen Niin Niin (There).

Lavalla esiintyvät nelikon jäsenet ovat toisilleen tuttuja musikaalista Miss Saigon, mutta muitakin yhtenäisyyksiä löytyy. Kaikki neljä näyttelijää ovat syntyneet 1970-luvulla ja valmistuneet teatteritaiteen maistereiksi Teatterikorkeakoulusta. Rentous ja ystävyys ovat nuoren näyttelijäryhmän valtteja. Esiintyjät antavat esityksen aikana itsestään kaiken irti ja pieniltä vilautuksiltakaan ei jäädä paitsi.

Antti Timonen, Hanna Kaila ja Sami Hokkanen. Kuva: Charlotte Estman-Wennström.

Rimakauhua rakkaudessa - Helsingin Kaupunginteatteri, Studio Pasila
Laulujen sanat Richard Maltby Jr., musiikki David Shire, suomennos Hannu Leivo, ohjaus Milko Lehto, lavastus ja puvut Juhani W. Rytkölä, koreografia Tiina Peltonen ja Ville Sormunen, valot Teppo Saarinen sekä ääni Ari-Pekka Saarikko. Rooleissa Pauliina Kiuru, Hanna Kaila, Antti Timonen sekä Sami Hokkanen. Piano Jukka Nykänen ja basso Häkä Virtanen / Pekka Korhonen. Ensi-ilta oli 13.10.2005
teatteristudio Pasilassa.Petri Voutilainen, Matias Orola, kuvat: Charlotte Estman-Wennström 26.10.05
petri.voutilainen@toimitus.hattu.net, matias.orola@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Rimakauhua rakkaudessa Helsingin Kaupunginteatterissa
» Teatterikorkeakoulu verkossa

Free Your Stars 2005

» Star Wreck
» Life
» Prinsessa Ruusunen
» Rimakauhua rakkaudessa
» Tyttö sinä olet tähti
» Diivat
» Paniikki
» Virhe
Tiimi
» Hairspray

» Vuoden 2004 jutut