Ohita navigointi

Free Your Stars: Life

Harri Kuorelahti, Maria Saivosalmi ja Unto Nuora. Kuva: Charlotte Estman-Wennström.

Helsingin Kaupunginteatterin Tanssiryhmän, Helsinki Dance Companyn, syksyn ensi-ilta Life on koreografi Nigel Charnockin jäähyväisteos, joka päättää miehen viisivuotisen yhteistyön Kaupunginteatterin kanssa. Uudet taiteelliset haasteet odottavat Charnockia Iso-Britannian sydämessä Lontoossa.

Elämän moninaisuutta esittelevässä Life-tanssiteoksessa on mystistä ja tarunhohtoista voimaa. Heti aluksi sumun keskeltä nousevat näyttämölle Lifen esiintyjät Sari Haapamäki, Harri Kuorelahti, Kai Lähdesmäki, Janne Marja-aho, Unto Nuora, Maria Saivosalmi, Inka Tiitinen ja Kaisa Torkkel videoteoksen saattelemana.

Life on kokonaisuudessaan taiteellisesti onnistunut. Charnock on vastannut monitaiturina paitsi Lifen koreografiasta, myös ohjauksesta, tekstistä, lavastuksesta ja pukusuunnittelusta. Vaikuttavuudessaan onnistuneen valosuunnittelun takana on Vesa Ellilä ja monivivahteisen yllättävän äänimailman on suunnitellut Jyrki Sandell.

Lifen esiin tuomasta elämästä kumpuaa samanaikaisesti sekä elämisen vahva ja unelmalta maistuva palo että elossa pysymisen moninaiset ja värikkäät haasteet. Tunteet ovat koko ajan mukana, vaatteet menettävät merkityksensä. Housut ja paidat putoavat pois päältä ja esiin nousevat elämän perimmäiset kysymykset.

Kuva: Charlotte Estman-Wennström.

Life - Helsingin Kaupunginteatteri, Studio Elsa
Suunnittelu, ohjaus ja koreografia Nigel Charnock, valot Vesa Ellilä, ääni Jyrki Sandell, tanssijat Sari aapamäki, Harri Kuorelahti, Kai Lähdesmäki, Janne Marja-aho, Unto Nuora, Maria Saivosalmi, Inka Tiitinen ja Kaisa Torkkel. Ensi-ilta oli 4.11.2005 Studio Elsassa. Kesto noin 1 t 15 min, ei väliaikaa. Liput 18 €.Petri Voutilainen, Matias Orola, kuvat: Charlotte Estman-Wennström 11.11.05
petri.voutilainen@toimitus.hattu.net, matias.orola@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Life Helsingin Kaupunginteatterissa
» Nigel Charnock City-lehden haastattelussa

Free Your Stars 2005

» Star Wreck
» Life
» Prinsessa Ruusunen
» Rimakauhua rakkaudessa
» Tyttö sinä olet tähti
» Diivat
» Paniikki
» Virhe
Tiimi
» Hairspray

» Vuoden 2004 jutut