Ohita navigointi

Free Your Stars: Diivat

Asko Sarkola ja Esko Roine. Kuva: Charlotte Estman-Wennström.

Teatterinjohtajat Esko Roine ja Asko Sarkola kapuavat Helsingin kaupunginteatterin Suurelle näyttämölle naismaisissa rooleissaan. Komediallisessa Diivat-näytelmässä nähdään lisäksi Santeri Kinnunen, Vappu Nalbantoglu, Marjatta Raita, Eero Saarinen, Satu Silvo ja Pekka Strang. Kokonaisuus on onnistunut.

Diivat-näytelmän säväkkä, paikoin tasapaksu alku valmistelee räväkkää tulevaa. Heti esityksen ensimetreillä lavalle jyskyttää näyttävästi kovaa vauhtia kiitävä juna salonkeineen ja kyydissä ovat paikasta toiseen kiertelevät tähtinäyttelijät Leo Clark (Esko Roine) ja Jack Gable (Asko Sarkola).

Jutustelevan aloituksen jälkeen näytelmään saadaan vauhtia. Matkan varrella iskee valtava rahanhimo ja Leo ja Jack pääsevät irti omasta ulkokuorestaan. Miehet ovat pian karhuamassa suuria omaisuuksia naisten vaatteissa. Hepeneet eivät ole mikään este seksuaalisille haluille, jotka jäävät elämään taustalle.

Näytelmän puvustus on hurmaavaa ja onnistunutta. Kaikki on todella viimeistellyn näköistä, vaikka roolivaatteet vaihtuvat lukuisia kertoja esityksen aikana. Erityisesti mieleen painautuu Stephanieksi muuntautuneen Jackin enkelinsiipinen puku sekä Eero Saarisen roolihahmon lantiolla keikkuva "vitkutin".

Eero Saarinen, Pekka Strang, Satu Silvo, Asko Sarkola, Vappu Nalbantoglu ja Esko Roine. Kuva: Charlotte Estman-Wennström.

Diivat - Helsingin Kaupunginteatteri, Suuri näyttämö
Ohjaus Neil Hardwick, teksti Ken Ludwig, suomennos Reita Lounatvuori, lavastus Hannu Lindholm, puvut Sari Salmela, valot Markku Penttilä ja ääni Harri Ahponen. Rooleissa: Santeri Kinnunen, Vappu Nalbantoglu, Marjatta Raita, Esko Roine, Eero Saarinen, Asko Sarkola, Satu Silvo, Pekka Strang. Ensi-ilta oli Helsingin kaupunginteatterin Suurella näyttämöllä 29.9.2005.Matias Orola ja Petri Voutilainen, kuvat: Charlotte Estman-Wennström 20.10.05
matias.orola@toimitus.hattu.net, petri.voutilainen@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Diivat Helsingin Kaupunginteatterissa
» Tietoa näytelmäkirjailija Ken Ludwigista englanniksi

Free Your Stars 2005

» Star Wreck
» Life
» Prinsessa Ruusunen
» Rimakauhua rakkaudessa
» Tyttö sinä olet tähti
» Diivat
» Paniikki
» Virhe
Tiimi
» Hairspray

» Vuoden 2004 jutut