Ohita navigointi

Kampin uusi liikennekeskus avautui yleisölle

Kampin keskuksen avajaiset 2.6.2005.

Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva Kampin liikennekeskus vihittiin käyttöön torstaina 2.6.2005. Kello 14 alkaneisiin avajaisiin osallistuivat tasavallan presidentti Tarja Halonen, valtiovierailulla Suomessa ollut Tshekin presidentti Vaclav Klaus sekä lukuisa joukko kutsuvieraita. Yleisö päästettiin sisälle keskukseen kello 15.

"Kyllä tämä upea paikka on. Tätä on odotettu jo pitkän aikaa. Matkustajille on varmasti suurta juhlaa, että he pääsevät tulemaan tänne", totesi HKL:n kiinteistöpäälikkö Seppo Jussila sen jälkeen, kun Kampin keskuksen juhlalliset avajaiset olivat ohi ja liikennekeskuksen ovet oli vihdoin avattu yleisölle. Väkeä uusissa tiloissa riittikin ja kauppatasolla jouduttiin vaeltamaan väentungoksessa.

Helsingin kaupungin liikennelaitokselle (HKL) on ollut erityisen tärkeää, että uuden keskuksen tiloista on suora yhteys Kampin metroasemalle. HKL huolehtii myös uudesta Espoon liikenteen terminaalista, jota käyttävät Länsiväylän suunnan bussit. "Kamppi on ehkä julkisen liikenteen vilkkain ja tärkein päätepaikka. Uudessa keskuksessa odotetaan asioivan 200 000 ihmistä päivässä", Jussila kertoi.

Kiinteistöpäällikkö Jussilan mukaan turvallisuuteen on uudessa Kampin keskuksessa panostettu erittäin paljon. Jo parisen vuotta sitten asiantuntijaryhmä tutki erityisesti sitä, onko kaikki paloriskit otettu riittävästi huomioon uudessa liikennekeskuksessa. "Koska tiedetään, että bussipalot ovat Suomessa varsin yleisiä, terminaalit on tehty kestämään bussin palamisen täällä sisällä", Jussila luonnehti luottavaisin mielin.

Liikenne Espoon bussiliikenteen terminaalissa alkoi sunnuntaina 5.6.2005, ja maanantaina 6.6. heti puoliltaöin starttasivat ensimmäiset kaukoliikenteen bussit omasta terminaalistaan. Uuteen Kampin liikennekeskukseen pääsee kulkemaan neljän maanpäällisen sisäänkäynnin kautta. Hieman lentoasemaa muistuttavassa keskuksessa on lähes puolen sataa liikettä ruokakaupoista elektroniikkaliikkeisiin.


Video

 Real

» 56 kbps
» 256 kbps
» 512 kbps
» 1000 kbps

 Windows

» 56 kbps
» 256 kbps
» 512 kbps
» 1000 kbps

 Quicktime

» 56 kbps
» 256 kbps
» 512 kbps
» 1000 kbps

Kesto 05:29

Avajaispäivän haastattelussa HKL:n kiinteistöpäällikkö Seppo Jussila.Matias Orola, Milla Kaikkonen 08.06.05
matias.orola@toimitus.hattu.net, milla.kaikkonen@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Kampin uuden liikennekeskuksen kotisivu
» YTV:n Reittiopas opastaa reitin valinnassa

Kampin liikennekeskus 2005

» Uuden Kampin avajaispäivä

» Ennakkojuttu avajaisista

Kuvat
» Kuvagalleria 1

» Kuvagalleria 2

» Kuvagalleria 3