Ohita navigointi

Tanja Karpela: "Historiallinen hetki nuorisotyön alalla"

Kulttuuriministeri Tanja Karpela.

Allianssi-talon avasi tiistaina virallisesti kulttuuriministeri Tanja Karpela (kesk.). Ministerin mukaan talon avajaispäivään liittyi monin tavoin suuria tunteita.

Vaikka kulttuuriministeri Tanja Karpela oli palannut töihin pitkältä sairauslomaltaan vasta Allianssi-talon avajaisia edeltäneenä päivänä, hän esiintyi tilaisuudessa positiivisen aurinkoisesti. Kesäisen värikkääseen paitaan sekä vaaleisiin housuihin pukeutunut ministeri erottui edukseen juhlavieraiden joukosta.

"Suomalainen nuorisotyö elää murrosvaihetta, mutta sillä pyyhkii hyvin", kulttuuriministeri Karpela tiivisti avajaistilaisuudessa. Hänen mukaansa käyttöön otetut Allianssi-talon tilat ovat ansaittuja ja tarpeellisia. Ministeri toivoi, että Suomessa voitaisiin olla kansainvälisestikin ylpeitä monipuolisesta Allianssi-talosta.

"Tämä Allianssi-talo on eräs kansalaisvaikuttamisen teemavuoden saavutuksista", Karpela uskoi. Jatkossa nuorisoalan työskentelyssä olisi hänen mukaansa tarkoitus ottaa huomioon myös Euroopan laajuisesti esiin nouseva teema "Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia". Monikulttuurisuuden edistämisen takana on erityisesti EU.

Ministeri Karpelan mukaan uudesta Allianssi-talosta huokuu myös tietyillä tasoilla käytännönläheisyys. "Talo on kuin suomalainen nuori: ulkoa se on rosoinen ja epätasainen, mutta sisällä ovat lämpö, hehku ja avaruus", Karpela kuvaili.

OPM:n Saarela: "Talon ylläpitäminen vaatii muutakin, kuin valtionapua"
Opetusministeriön nuorisoyksikön päällikkö, neuvotteleva virkamies Olli Saarela esiintyi Allianssi-talon avajaisissa kulttuuriministeri Tanja Karpelan rinnalla. Hän toi Karpelan avajaispuheen jälkeen virallisen tervehdyksen opetusministeriöstä. "Allianssi-talon siunaaminen tuntui hyvältä. Tämän talon ylläpitämiseen tarvitaan muutakin kuin valtionapua", Saarela sanoi hymyillen puheessaan. Hän piti tärkeänä kunnallista nuorisotyötä, jonka alkamisesta tulee Suomessa kuluneeksi 60 vuotta.

Neuvotteleva virkamies Olli Saarela toi opetusministeriön tervehdyksen tilaisuuteen.Matias Orola 17.06.05
matias.orola@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Suomen nuorisoyhteistyö Allianssin kotisivut
» Kulttuuriministeri Tanja Karpelan esittelysivu

Allianssi-talon avajaiset

» Avajaiset - Etusivu

Jutut
» Allianssi-talo sai kirkollisen siunauksen arvokkaasti

» Tanja Karpela: "Historiallinen hetki nuorisotyön alalla"

» Allianssi-talon avajaispäivän ohjelma 14.6.2005

Kuvat
» Kuvagalleria 1: Siunaus

» Kuvagalleria 2: Avajaiset

» Kuvagalleria 3: Ohjelmaa