Ohita navigointi

Allianssi-talon avajaisia vietettiin Helsingissä

Allianssi-talo avautui Helsingissä 14.6.2005.

Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi sekä useat muut nuorisoalan järjestöt ovat muuttaneet uuteen Allianssi-taloon Helsingin Itä-Pasilassa. Tiistaina 14.6.2005 toimitalon avasi töihin palannut kulttuuriministeri Tanja Karpela (kesk.). Paikalla olivat myös keskustan kansanedustajat Antti Kaikkonen ja Pertti Salovaara.

Uudessa nuorisoalan keskuksessa useita toimijoita
Asemapäällikönkatu 1:ssä sijaitsevassa Allianssi-talossa toimivat Nuorisoyhteistyö Allianssin lisäksi myös Nuorisotiedon kirjasto, Nuorten Akatemia, Valtakunnallinen työpajayhdistys, Nuorisotutkimusseura, Vesaiset, Vesaisten Helsingin piiri, Nuoret Vaikuttajat, Varusmiesliitto sekä Suomen Lasten Parlamentti yhdistys.

Allianssi-talossa on lisäksi useita erilaisia kokoustiloja, joita vuokrataan myös ulkopuolisille. Päivähinnat vaihtelevat tiloittain 50 ja 135 euron välillä, mutta jäsenjärjestöt saavat hinnoista tuntuvia alennuksia. Allianssi-talon katutasossa toimii lounasyrittäjänä Sellina Oy, joka tarjoaa palvelujaan talon kaikille käyttäjille.

Puheenjohtaja Kaikkonen: Talosta "nuorisotyön väsymätön veturi"
Suomen nuorisoyhteistyö Allianssin puheenjohtaja ja keskustan kansanedustaja Antti Kaikkonen esitti juhlatervehdyksensä Allianssi-talon avajaisissa. Hän piti toimitalon avautumista oman Allianssi-uransa hienoimpana hetkenä. "Tästä talosta on muodostumassa Suomen nuorisotyön väsymätön veturi", Kaikkonen arveli.

Kaikkosen mukaan Asemapäällikönkadun alkupäässä sijaitseva rakennus ei ollut ainoa ehdokas, kun nuorisoalan järjestöille etsittiin yhteistä toimitaloa. Käsittelyssä oli Kaikkosen mukaan 12 eri talovaihtoa. Kansanedustaja laskeskeli avajaisissa, että talossa toimivien järjestöjen kautta voidaan tavoittaa kaikkiaan miljoona nuorta.

Allianssin puheenjohtaja ja kansanedustaja Antti Kaikkonen avaa presidentti Tarja Haloselta saapunutta onnittelukorttia Allianssi-talon avajaisissa tiistaina 14.6.2005.Matias Orola, Milla Kaikkonen 17.06.05
matias.orola@toimitus.hattu.net, milla.kaikkonen@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Suomen nuorisoyhteistyö Allianssin kotisivut
» Kulttuuriministeri Tanja Karpelan esittelysivu

Allianssi-talon avajaiset

» Avajaiset - Etusivu

Jutut
» Allianssi-talo sai kirkollisen siunauksen arvokkaasti

» Tanja Karpela: "Historiallinen hetki nuorisotyön alalla"

» Allianssi-talon avajaispäivän ohjelma 14.6.2005

Kuvat
» Kuvagalleria 1: Siunaus

» Kuvagalleria 2: Avajaiset

» Kuvagalleria 3: Ohjelmaa