Ohita navigointi

Free Your Stars: Miss Saigon

Jennie Storbacka ja Robin Haapavaara Helsingin Kaupunginteatterin musikaalissa Miss Saigon. Kuva: Tapio Vanhatalo/Helsingin kaupunginteatteri.Helsingin kaupunginteatterin Suurella näyttämöllä koettiin 26.2.2004 teatterimusikaali Miss Saigonin ensi-ilta. Musikaali sukeltaa vietnamilaisen baaritytön ja amerikkalaisen sotilaan koskettavaan rakkaustarinaan.

Amerikkalaiset ovat vetäytymässä Vietnamista ja Dreamland-niminen klubi on perjantai-iltana täynnä ihmisiä. Iltaansa viettävä amerikkalaissotilas Chris ihastuu klubilla näyttäytyvään vietnamilaistyttö Kimiin ja he muuttavat pian yhteen. Parin rakkauden esteenä on Kimin serkku Thuy, jolle Kim on luvattu vaimoksi hänen ollessaan vasta 13-vuotias.

Miss Saigon on suuren luokan musikaali; kaikki näytelmässä esiintyvät taiteenlajit on viety lähes äärirajoilleen. Musiikin rooli esityksessä on valtava ja siitä vastaava kaarti toteuttaa sen paremmin kuin hyvin. Jatkuvasti soittava parikymmenpäinen orkesteri ei kuitenkaan pääse täysiin oikeuksiinsa, koska koko soitinrepertoaari on viety yleisön ulottumattomiin lavan alle.

Näytelmässä hienosti toisiinsa liitetyt lavastus ja valaistus edustavat myös vahvasti teatteritaiteen eliittiä. Musikaalin monipuolinen koreografiointi toimii mainiosti yli 40 esiintyjän voimin, mutta mahtipontinen kokonaisuus vie liikaa huomiota lavalla loistavista päänäyttelijöistä.

Free Your Stars: ****
Kuvassa etualalla Kirsi Karlenius, Sari Haapamäki, Puntti Valtonen, Tiina Peltonen ja Eeva Vilkkumaa Helsingin Kaupunginteatterin musikaalissa Miss Saigon. Kuva: Tapio Vanhatalo/Helsingin kaupunginteatteri.Matias Orola, Max Ovaska, kuvat: Tapio Vanhatalo/HKT 05.03.04
matias.orola@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Miss Saigon Helsingin kaupunginteatterissa
» Suurmusikaalin virallinen kotisivu

Free Your Stars

2004
» Liliom
» Shrek 2
» Karvinen Elokuva
» Harry Potter 3
» Hanna Pakarinen
» Veljeni Leijonamieli
» Antti Tuiskun albumi
» Keväällä isä sai siivet
» Idols DVD
» Miss Saigon
» Paratiisi
» Hitlerin sateenvarjo
» Baby Dough

» Vuoden 2003 jutut