Ohita navigointi

Free Your Stars: Veljeni Leijonamieli

Kuvassa vasemmalta Juha Kukkonen ja Tommi Eronen. Kuva: Pate Pesonius.Veljeni Leijonamieli on Suomenlinnan kesäteatterin ohjelmistossa koko kesän 2004. Astrid Lindgrenin klassikko on tarina veljeksistä, Korpusta ja Jonatanista, jotka joutuvat taisteluun pahan voimia vastaan.

Veljeni Leijonamieli on puettu lavalle mainiosti - tarina pysyy värikkäänä yksinkertaisissa lavasteissa, joiden linnamainen ulkonäkö sopii vanhanaikaiseen fantasiatarinaan hyvin. Lavasteet on suunniteltu toimivaksi ja tiiviiksi paketiksi, jota on kätevää käsitellä näytelmän vauhdikkaissa kohtausvaihdoissa.

Kohtausvaihdot ovatkin olennainen osa toiminnallista kokonaisuutta. Tärkein elementti näytelmässä on kuitenkin näyttelijäkaarti; roolitus on rakennettu toimivasti ja suurin osa näyttelijöistä esiintyy lavalla taidokkaasti kahdessa eri roolissa.

Veljeni Leijonamielen musikaalinen puoli lepää Samuli Laihon taidokkaissa kappaleissa, jotka voimistavat näytelmän tunneskaalaa. Lisäksi Jonatanin roolia vetävä Juha Kukkonen rikastuttaa kaksituntista esitystä mukavasti kitara- ja lauluesityksillään.

Free Your Stars: *****
Kuvassa vasemmalta Tommi Eronen, Robin Svartström ja Jari Pehkonen. Ylhäällä Helena Vierikko. Kuva: Pate Pesonius.Matias Orola, Max Ovaska, kuvat: Pate Pesonius 09.06.04
matias.orola@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Veljeni Leijonamieli on Q- ja ryhmäteatterin yhteistyötä
» Testaa Leijonamieli-tietämyksesi Perunakellarissa

Free Your Stars

2004
» Liliom
» Shrek 2
» Karvinen Elokuva
» Harry Potter 3
» Hanna Pakarinen
» Veljeni Leijonamieli
» Antti Tuiskun albumi
» Keväällä isä sai siivet
» Idols DVD
» Miss Saigon
» Paratiisi
» Hitlerin sateenvarjo
» Baby Dough

» Vuoden 2003 jutut