Ohita navigointi

FYS: Keväällä isä sai siivet

Suomen Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä räiskyy Tomi Kontion uljas fantasiaseikkailu 'Keväällä isä sai siivet'.

'Keväällä isä sai siivet' -näytelmän Mi Grönlund, Jussi Lehtonen ja Harri Nousiainen. Kuva: Leena Klemelä / Suomen kansallisteatteri.

Michael Baranin lavalle dramatisoima ja Jukka Rantasen ohjaama näytelmä kertoo värikkään tarinan kaksoisveljesten Tomin ja Timon seikkailuista. Poikien elämässä alkaa uusi, jännittävä vaihe, kun heidän isänsä lähtee eräänä päivänä Austraasiaan, toiseen maailmaan maan alapuolella. Kaksoset laitetaan synkkään lastenkotiin, Huostolaan, jossa kasvatus on puolisotilaallisen kurinalaista. Huostolassa Tomi ja Timo tutustuvat uusiin ystäviin, joiden kanssa he ryhtyvät suunnittelemaan pakoa kylmästä kivilinnakkeesta.

Kansallisteatterin työryhmä on toteuttanut lapsiperheille suunnatun näytelmän hilpeästi ja vauhdikkaasti. Lavalla nähdään pirteää toimintaa lähes koko parituntisen ajan, ja katsojien tunnetilojen saavuttamisessa näyttelijöitä auttaa mukaan sulautuva musiikki. Vaikka tapahtumat ottavat suurimmaksi osaksi paikkansa ankeassa Huostolassa, on näytelmä nautittavaa ja koomista katseltavaa. Kylmät ja harmaat lavasteet muuttuvat mellastuksen keskellä tarinaa tukeviksi elementeiksi, ja myös hauskat yksityiskohdat, kuten näytelmässä käytetyt nuket, rikastuttavat komediaa.

Esityksessä on paljon riemukasta huumoria, joka sopii laajalle ikäskaalalle. Näyttelijät tukevat toisiaan hienosti roolityöskentelyillään ja pääsevät oikeuksiinsa, kun statistit ja muu lavamateriaali eivät omi liikaa huomiota.

Free Your Stars: ****½
'Keväällä isä sai siivet' -näytelmän Outi Vuorenranta, kuva: Leena Klemelä / Suomen kansallisteatteri.Max Ovaska, Matias Orola, kuvat: Leena Klemelä/SKT 30.03.04
matias.orola@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Näytelmän lisätietoja Kansallisteatterista
» 'Keväällä isä sai siivet' kirjajulkaisuna

Free Your Stars

2004
» Liliom
» Shrek 2
» Karvinen Elokuva
» Harry Potter 3
» Hanna Pakarinen
» Veljeni Leijonamieli
» Antti Tuiskun albumi
» Keväällä isä sai siivet
» Idols DVD
» Miss Saigon
» Paratiisi
» Hitlerin sateenvarjo
» Baby Dough

» Vuoden 2003 jutut