Ohita navigointi

Free Your Stars: Karvinen Elokuva

Maailman laiskin kissa Karvinen ja pöydän antimet. Kuva: Rhythm and Hues. © 20th Century Fox 2004.

Valkokankaalla viilettää maailman laiskin kissa Karvinen, joka on saanut pääroolin näyttelijöitä ja tietokonegrafiikkaa yhdistelevässä elokuvassaan. Leffa perustuu Karvisen sarjakuvaelämään.

Karvisen ilmestyminen valkokankaalle näyttää innostaneen ainakin lapsiperheet lähtemään maamme lukuisiin elokuvateattereihin. Ensimmäisen kymmenen esityspäivän aikana laiskanpulskean sarjakuvakissan oman elokuvan näki yli 50 000 suomalaista, ja leffa nousi toisella esitysviikollaan Suomen katsotuimmaksi elokuvaksi.

Karvinen Elokuva on räätälöity selkeästi lapsille tai ainakin lapsenmielisille. Puolitoistatuntisen leffan aikana sen tapahtumat lipuvat ohitse ilman erikoisempi huippuhetkiä, etenkin kun animoidun Karvisen äänityöt englanninkielisessä originaaliversiossa tekevä Bill Murray ei onnistu yllättämään omassa roolisuorituksessaan.

Loppuratkaisuja lukuunottamatta juonikaavion tapahtumat sijoittuvat alkuperäissarjakuvien hengessä lähinnä Karvisen isännän, Eskon, kotitalon ympärille. Elokuvan loppupuolella uskalletaan sentään tehdä rohkea juonellinen veto ja lähteä kuvaamaan kolkon amerikkalaisen kaupunkikeskustan elämää. Siihen irtiotot sitten jäävätkin.

Kissatähden taustajoukkojen lupaamasta viimeisimmästä tietokonegrafiikkasta huolimatta Karvinen Elokuva ei erotu edukseen uutuusleffojen massasta. Elokuva on kohtalaisesti toteutettu peruskokonaisuus, jonka voi mennä katselemaan elokuvateatteriin sukulaislapsien kanssa tai paremman elokuvan puutteessa.

Esko (Breckin Meyer), hänen uusi lemmikkinsä Osku ja eläinlääkäri Liz (Jennifer Love Hewitt) ovat tietämättömiä heidän takanaan pälyilevästä Karvisesta. Kuva: Rhythm and Hues. © 20th Century Fox 2004.

Free Your Stars: **
Karvinen Elokuva (Garfield the Movie)
Komedia K7, USA 2004, 1h 22 min
Ohjaaja: Peter Hewitt, pääosissa: Breckin Meyer, Jennifer Love Hewitt, Stephen Tobolowsky ja Bill Murray Karvisen äänenä. Martti Suosalo on suomenkielisen version Karvinen.
Tuotantoyhtiö: 20th Century Fox, Levittäjä: FS Film OyMatias Orola, kuvat: Rhythm and Hues 02.09.04
matias.orola@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Karvinen Elokuva -kotisivut
» Karvisen elokuva englanninkielisenä

Free Your Stars

2004
» Liliom
» Shrek 2
» Karvinen Elokuva
» Harry Potter 3
» Hanna Pakarinen
» Veljeni Leijonamieli
» Antti Tuiskun albumi
» Keväällä isä sai siivet
» Idols DVD
» Miss Saigon
» Paratiisi
» Hitlerin sateenvarjo
» Baby Dough

» Vuoden 2003 jutut