Ohita navigointi

Heikki ja Jaana pestattiin Eurovision-juontajiksi

Eurovision 2004 Suomessa: Juontajat Heikki Paasonen ja Jaana Pelkonen.

Yleisradion Eurovision 2005 -kiertueen juontajina työskentelevät ensi keväänä tutut tv-kasvot Heikki Paasonen ja Jaana Pelkonen. Parivaljakko nähdään Suomen edustuskappaleen kaikissa alkukarsinnoissa sekä finaalissa Tampereella.

Heikki Paasonen ja Jaana Pelkonen ovat molemmat kokeneita tv-esiintyjiä. Toissa kesänä nuortenohjelma Summeria Ylessä juontanut Heikki nousi koko kansan tietoisuuteen isännöityään viime talvena Idols-kilpailua MTV3-kanavalla. Tätä nykyä hänet voi bongata TOP40-ohjelmasta TV1:ssä ja radiokanava YleX:ssa.

Jaana on tuttu MTV3:n ohjelmista Tilt!, Far Out ja Escort. Lisäksi hän on tullut tutuksi erilaisten tilaisuuksien ja tapahtumien, kuten messujen ja muotinäytösten, juontajana. TV2:n mukaan Suomen karsintakiertueen juontaminen on sekä Heikille että Jaanalle kunniatehtävä, johon he lupaavat valmistautua huolella.

Eurovision 2005 -karsintakiertue tammi-helmikuussa
Suomen edustuskappale vuoden 2005 Eurovision -laulukilpailuun valitaan yhteensä 511 sävelmäehdotuksen joukosta. Alkukarsintoihin selviää 24 kappaletta, joiden nimet ja tekijät julkistetaan maanantaina 1.11.2004. Kahdeksan kutsusäveltäjän teokset pääsevät automaattisesti mukaan alkukarsintoihin. Kaikkien kilpailukappaleiden esittäjien julkistus tapahtuu joulukuun 2004 alussa.

Suomen Eurovision 2005 -kiertueen alkukarsinnat järjestetään tammi-helmikuussa Lahdessa, Jyväskylässä, Turussa ja Imatralla. Jokaisessa alkukarsinnassa on mukana kuusi kilpailuesitystä, joista kolme selviytyy yleisöäänestysten perusteella jatkoon. Suuri päätösfinaali nähdään Tampere-talossa 19.2.2005. Kaikki kiertuetapahtumat ovat yleisötilaisuuksia sekä tv- ja radiolähetyksiä YLEn kanavilla.Matias Orola, kuva: Heli Sorjonen/TV2 Tiedotus 11.10.04
matias.orola@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Yleisradion Eurovision-sivusto
» Eurovision Song Contest