Ohita navigointi

YLEn Nuortenohjelmat lisää nettivuorovaikutteisuutta

Yleisradion nuortenohjelmissa tehdään tällä hetkellä suunnitelmia siitä, minkälaista digitaalista tarjontaa televisioruuduissa tultaisiin näkemään lähivuosien aikana. Suunnitelmat ulottuvat aina vuoteen 2007 saakka.

YLE Nuortenohjelmat ja osaamiskeskuksen päällikkö Petri Kemppinen. Kuva: Milla Kaikkonen / YLE Free Your Mind.

Klaania ei nähdä kesän Summerissa
Nuorten kevätohjelmistoon kuuluvat Ylen kanavilla keskusteluohjelma Zulu, sketsiväläys Haloo sekä erilaiset nuorten ohjelmasarjat ja dokkarit. Kesän arkiaamuissa tullaan näkemään jälleen YLEn Nuortenohjelmien isoin ja tunnetuin brändi Summeri, joka toimii enimmäkseen viimevuotisella kaavalla.

"Ohjelmassa käydään inserttien kautta eri puolilla Suomea, vaikka itse lähetys tulee viime vuoden tapaan suorana Helsingin uimastadionilta. Summerissa tulee olemaan tänä kesänä jonkin verran aiempaa enemmän internet-vuorovaikutteisuutta", osaamiskeskuksen päällikkö Petri Kemppinen YLEn Nuortenohjelmista kertoo.

Monelle Summeria seuranneelle tulee ehkä yllätyksenä, että usean vuoden ajan ohjelmistossa olleen Klaani-sarjan uusi tuotantokausi ei ehdi valmistua kesäksi. Tilalle on tulossa ulkomaalainen paikallisradioasemasta kertova sarja.

Interaktiivisuus tärkeää ohjelmissa
Petri Kemppisen mukaan YLEn Nuortenohjelmien kehittämisideat tulevat toimituksen käsittelyyn niin omalta väeltä kuin yhtiön ulkopuoleltakin.

"Tällä hetkellä haarukoimme aika laajasti sitä, mikä on se asia, joka nimenomaan nuoria kiinnostaa. Me haluamme tehdä ohjelmista relevantteja; tärkeitä ja mielekkäitä katsojille. Ohjelmatuotannoissa internet on tällä hetkellä ylitsepääsemätön osa ja sitä ei voi missään nimessä sivuuttaa", Kemppinen kuvailee.

Real Video


Petri Kemppinen valottaa Yleisradion Nuortenohjelmien lähivuosia.

Kesto : 05:35

Hitaat yhteydet | 56 kbps
Nopeat yhteydet | 256 kbps
Matias Orola, kuvaus: Milla Kaikkonen 14.04.04
matias.orola@toimitus.hattu.net, milla.kaikkonen@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Nuortenohjelma Summeri jälleen kesällä 2004
» Kattavia lisätietoja digitaalisesta televisiosta

Digi-tv 2004

» Index - Etusivu

» Digitan verkko

Kanavaesittelyjä
» Mtv3+

» Nelonen

» Subtv

» YLE Nuoret

» YLE Teema