Ohita navigointi

Antti Tuisku: Ensimmäinen

Antti Tuisku. Kuva: BMG Finland.

Idols-finalisti Antti Tuiskun toukokuussa ilmestynyt oma esikoisalbumi 'Ensimmäinen' sisältää muutaman kappaleen verran hittipoppia. Muuten levy ei erikoisempia huippuhetkiä tarjoile.

Rovaniemeläisen Antti Tuiskun tarina Siwan kassalta pikkutyttöjen idoliksi on kirjoitettu paperille alle vuodessa. Tuiskun usean kuukauden esilläolo television Idols-kisassa ja kolmas sija tähtietsintäkisan finaalissa ovat tehneet hänestä julkkiksen, joka on kerännyt Suomen kylänraiteilla niin ihastusta kuin vihastusta. Nähtiinpä Tuisku jopa Ateenan olympiasoihdun kantajana Helsingissä heinäkuun alussa.

Antti Tuisku aloitti esikoislevynsä työstämisen lähes heti Idols-kisan päättymisen jälkeen talvella. Levyn teossa olivat sen jälkeen vahvasti mukana mm. XL5:n tuottajana tunnettu Kristian Maukonen, 1990-luvun poppari Waldo, oman debyyttialbuminsa syyskuussa 2003 julkaissut Petri Munck ja suomenruotsalainen säveltäjä Patrick Sarinkin, jonka kynästä oli lähtöisin talven Idols-hitti 'Tuulet puhaltaa'.

Keväällä 20 vuotta täyttäneen Antti Tuiskun kahdentoista biisin debyyttilevyn onnistuneimmista osuuksista vastaavat radioista tutut kappaleet 'En halua tietää', 'Yritä ymmärtää' ja 'Sä fuulaat', jotka ovat mukavan rentoa kesäiltojen suomipoppia. Levyn balladimainen nimikkobiisi 'Ensimmäinen' on myös hittiaineksia sisältävä ilonaihe, jossa nuoren Tuiskun herkkyys pääsee hyvin esille.

Antti Tuiskun levyn muu anti on tasaisesti etenevää ja kuunneltavaa poppia, vaikka ajoittain biiseistä välittyvä konemaisuus ja ähkyminen ärsyttävät. Joka tapauksessa Tuiskun tiimi on onnistunut ensilevyn teossa varsin hyvin, eikä pahoja rimanalituksia pääosin tasapaksusta tarjonnasta löydy. Antti-faneille levyn hankkiminen on varmasti pakollinen asia, mutta muilla ei liene tulipalokiirettä levyhyllylle.

Antti Tuisku: Ensimmäinen. Kuva: BMG Finland.

Free Your Stars: ***
Antti Tuisku: Ensimmäinen
Levytyyppi: Albumi
Levy-yhtiö: BMG Finland
Julkaisupäivä: 12.5.2004
Kuvat: Numi Nummelin
Levyn kansi: Janne Uotila

1. Entinen, 2. En halua tietää, 3. Yritä ymmärtää, 4. Jälleen yksin oon, 5. Vaarallinen, 6. Odotan, 7. Ota kuva, 8. Seurauksia, 9. Sä fuulaat, 10. Koe-elämää, 11. Ennustus, 12. EnsimmäinenMatias Orola, kuvat: BMG Finland 29.07.04
matias.orola@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Antti Tuiskun viralliset kotisivut
» Antti Tuiskun levy-yhtiön kotisivut

Free Your Stars

2004
» Liliom
» Shrek 2
» Karvinen Elokuva
» Harry Potter 3
» Hanna Pakarinen
» Veljeni Leijonamieli
» Antti Tuiskun albumi
» Keväällä isä sai siivet
» Idols DVD
» Miss Saigon
» Paratiisi
» Hitlerin sateenvarjo
» Baby Dough

» Vuoden 2003 jutut