Ohita navigointi

Nerdeen Nuppu odottaa keikkoja ulkomailla

Nerdeen Maria Stenros. Kuva: Nerdee Promo-kuva 2003. Nerdee-bändiltä ilmestyi syyskuun 15. päivänä uusi albumi, jonka tiimoilta myös Maria "Nuppu" Stenros on päässyt keikkailemaan ja tekemään promoa. Milla Kaikkonen ja Matias Orola tapasivat Nupun ja hänen työkollegansa Ville Kivelän Summerin kuvauksissa elokuussa 2003. Tuloksena oli mielenkiintoinen haastattelu, tekstiä ja seitsemänminuuttinen videoklippi.

"Toivottavasti päästäis keväällä ulkomaille ja muuta. Sen tiimoilta nyt ainakin vahvasti musiikin parissa, Nuppu kertoo bändinsä Nerdeen suunnitelmista.
Ulkomailla keikkailuakin ollaan vakavasti harkitsemassa.
"Niin, sen näkee nyt syksyllä, et toivottavasti päästäis ulkomail käväsee, et se ois niinku ens kevään juttu, jos kaikki menee putkeen", Nuppu kertoo. Tässä vaiheessa ääneen pääsee vieressä istuva Ville. "Mä oon yksinkertaisesti vaan paska rumpali. Mä toteutan just paraikaa yhtä pitkäaikaista haavettani ja rakennan pientä kotistudioo ittelleni ja vähän konemusiikkia ja kaikennäköistä taustottamista erilaisille laulajille ja tietysti ite sitte musiikkia ja ehkä jotain tuottamista", Ville kertoo musiikkibisneksistään. Ville kertoo tehneensä muutaman kerran myös DJ:n hommia, jota hänen mielestään on kiva tehdä joskus.

Pitkän linjan nuoria tähtiä
Maria Stenros on juontanut Summeria viime kesästä lähtien. Ville puolestaan peri juontaja pestin Soukan omalta ”rumpali idols staralta” Heikki Paasoselta, joka siirtyi juontamaan Suuri Kupla-ohjelmasta tutun Ellen Jokikunnaksen kanssa MTV:lta nyt syksyllä lähetettävää poptähden etsintäohjelmaa Idols. Nupulla ja Villellä on entuudestaan vankka ammattitaito tv-hommista. Nuppu aloitti tv-uransa neljä vuotta sitten tyttömakasiini Iines-ohjelman keskustelunvetäjänä, josta hänet bongattiin Tiikeri ja Sohva-ohjelmiin juontajaksi. Kuluneen vuoden sisällä Tiikeri-, Sohva- ja Iines-ohjelmat ovat loppuneet tv:stä. Ville on kerännyt tv-hommista kokemusta näyttelijänä. Hän on näytellyt mm. palkitussa "Juulian Totuudet"- sarjassa. Summerin juontajiksi molemmat ovat päätyneet sattuman ja valintojen kautta.
"Mä olin itse asiassa pitkään Yle:llä duunissa tai mä oon ollut aika pitkään jo. Semmosen nelisen vuotta. Mä tein pari vuotta muita ohjelmii ja sitte jostain syystä oli juontajan paikka vapaana ja sillä ohjelmalla, mitä mä keväällä tein oli sama tuottaja, kuin Summerilla. Niin se oli sit aika luonnollinen siirtymä", Nuppu kertoo.
"Ei oo sitte mitään hajua! Heikillä tuli tää osio, että hän joutu pieneen karenssiin, kun lähti toisiin hommiin. Mut oli jostain saatu selville. Meil tuli vähän aikaa nauhotettuja jaksoja ja mä tunsin nauhoitettujen jaksojen ohjaajan Anu Vihman ennestään. Oliko hän maininnu musta ja ensin mut unohdettiin kokonaan ja sitten kumminkin tuottaja Timo Lehtinen soitti mulle vielä uudestaan ja sano, et tuuppa näyttämään pärstääs tänne, et mikä jätkä oot miehiäs", Ville kertoo.

Nuppu palaa kouluun, Ville näyttelee
Takaisin koulunpenkille Nuppu kertoo palaavansa lokakuussa. Nuppu opiskelee Helsingin taiteen- ja viestinnän oppilaitoksessa kulttuurintuottamista, eli esittävän taiteen tuottamista. Sitä ennen hän tekee vielä töitä. Ville puolestaan ei opiskele tällä hetkellä, mutta toivoo tekevänsä töitä. Hänellä on kuulemma jo yksi työ tiedossa tälle syksylle, mutta siitä hän ei kertonut sen enempää. Nupun voi bongata ainakin Nerdien keikoilta. Ville harrastaa teatterissa näyttelemistä, mutta toivoisi tulevaisuudessa tekevänsä sitä ammattimielessä. Unelmarooliin ei ole välttämättä helppo päästä. Mutta jos pääsisit, mikä olisi unelmaroolisi? "Varmaan joku sutenööri! En tiiä ei oo varmaan mitään.. Joskus jos pääsis, rokkistaraa ois kiva näytellä varmaan!”, Ville sanoo. Perjantaina 24.10. ensi-iltansa saa "Hymypoika" -niminen elokuva, josta Villen voi bongata pienestä sivuroolista. Muuten Ville epäilee vaipuvansa johonkin koloon vähäksi aikaan, ellei häntä nähdä kadulla tekemässä jotain tyhmyyksiä.

Real Video


Haastattelussa Summerin juontajat Nuppu ja Ville kesäisellä Uimastadionilla.

Kesto : 07:24

Hitaat yhteydet | 56 kbps
Nopeat yhteydet | 256 kbpsMilla Kaikkonen, Matias Orola, kuva: Nerdee promokuva, 19.10.03
matias.orola@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Nerdee - viralliset kotisivut
» Yleisradion viralliset Summeri-sivut