Ohita navigointi

Orola ja Tarvonen MM-kisatoimituksessa

Jalkapallon nuorten MM-kisojen tapahtumia raportoivat Helsingistä käsin Matias Orola ja Essi Tarvonen. Kahden ja puolen viikon aikana internetiin tuotettiin tekstiä, kuvia ja tuloksia sekä video- ja äänimateriaalia.

Suomen Yleisradio televisioi kaikki jalkapallon MM-lopputurnauksen ottelut Helsingistä, Lahdesta, Tampereelta ja Turusta. Yle tarjosi osan turnausotteluista suorina lähetyksiä digitaalisella YLE24-kanavallaan ja koosteina analogisessa TV2:ssa. Ylen tv-ohjaajan Kalevi Korpelan mukaan kansainväliset vaatimukset televisiotuotantoa kohtaan olivat kovat, koska esimerkiksi Helsingissä välieräpelin kuvaamiseen käytettiin kaikkiaan 12:ta televisiokameraa. Suomen Veikkausliigan otteluissa Ylellä on käytössään tavallisesti kuusi kameraa.

Brasilia uudeksi maailmanmestariksi
Vuonna 2003 nuorten jalkapallon maailmanmestaruudesta taisteltiin kymmenennen kerran ja Suomi sai toimia juhlaturnauksen isäntänä. MM-turnaukseen osallistui yhteensä 16 maata kuudesta maanosasta. Hallitseva nuorten maailmanmestari oli Ranska, joka voitti vuonna 2001 Trinidad & Tobagossa järjestetyn MM-lopputurnauksen. Kisojen viimeisenä finaalipäivänä 30.8. uudeksi maailmanmestariksi nousi Brasilia, kun se voitti loppuotteluvastustaja Espanjan 1-0.Matias Orola 30.08.03
matias.orola@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Yleisradion tv-kanavien urheiluohjelmat
» Jalkapallon MM-kisojen pääsivu

MM-jalkapallo '03

» MM-Etusivu
Uutiset
» Kolumbia murskasi Suomen juniorit
» Meksiko kaatoi Vintiöt
» Suomelle avausvoitto
» MM-radio perjantaisin
» Mediataustaa kisoista
Tulokset
» Alkulohkot
» Jatko-ottelut