Ohita navigointi

Valtamerien tunnelmaa Linnanmäen merimailmassa

Valtameret peittävät yli kaksi kolmannesta planeetasta.
Tunnemme kuitenkin kuun pinnan paremmin kuin valtamerien syvänteet. Sea Life tarjoaa mahdollisuuden kokea vedenalaisen mailman ihmeet.Euroopan Sea Life-keskukset muodostavat maailman suurimman
akvaarioketjun. Siellä käy vuosittain yli 5 miljoonaa vierailijaa. Sea lifen tavoite on edistää vesiluontoon liittyvää opetusta ja tietoisuutta. Sea Lifen merimaailmassa on esillä vain niitä kaloja, joita voi pitää akvaario-olosuhteissa. Siellä oli kaunista. Paljon erilaisia kiehtovia kaloja. Siellä oli paljon erilaisia merikasveja. Sillä oli myös meduusoja, meritähtiä ja rauskuja. Välillä altaisiin joissa oli kaloja tuli vettä
joka vaahtosi, ja se tuotti suolaa. Kalat tarvitsivat veteensä suolaa, koska ne ovat merestä, ja meressä on suolaista vettä. Jotkut kalat näyttivät hassuilta. Kaloja oli värikkäitä, isoja ja pieniä. Hait olivat melko suuria. Siellä oli kivaa.
Teksti:Annina ja Elena

Olimme Linnanmäen merimaailmassa, siellä haastattelimme ihmisiä, joilla oli ollut hauskaa koko ajan. Meistä kaikki kalat ovat kivoja, erityisesti hait. Näimme suuria rauskuja ja muita valtavia kaloja.Näimme myös jättiläistaskurapuja, niitä oli kolme. Näimme siellä myös kauniita merihevosia ja kaloja.

Faktaa haista:
Tappajahai elokuvat mustaavaat hain maineen. Ainoastaan eräiden hailajien, kuten tiikerihain ja valkohain tiedetään hyökänneen ihmisten kimppuun. Näistäkään haiden hyökkäyksitä ei ole täyttä varmuutta. Hait ovat hämmästyttäviä kaloja.

Kysymyksiä:
Mitä epätavallista on eräkkoravun kuoressa?
Kuinka monta sydäntä mustekalalla on?
Mikä on maailman suurin hai?
Mikä on merenneidon kukkaro?
Kuinka voit päätellä kalan iän?
Miksi rauskujen vatsapuoli on väritön?

Teksti: Essi ja IrisLassilan kesäakatemian lehtimies- ja lehtinaiskurssi 24.06.04
tuomo@hattu.net

Katso myös
» Sea Life Helsinki
» Sea Lifein kotisivut

Kesäakatemia 2004

» Valtamerien tunnelmaa Linnanmäen merimailmassa
» Seurasaari
» Arvoituksia
» Lassilan kesäakatemian haastatteluja