Ohita navigointi

Googlen vuosiraportti

Googlen joka vuotinen hakukatsaus - Google Zeitgeist - on julkistettu. Zeitgeist on Googlen virallinen hakuraportti josta selviää mitä Googlesta on haettu vuoden aikana. Tämän vuotinen raportti on vielä kesken, koska joulukuun tilastot julkaistaan myöhemmin.

Vuonna 2004 Googlesta haettiin miljardeja kertoja. Naiset valtasivat Googlen kaikkien hakujen Top5:en. Kaikista eniten haettiin Britney Spearsia, Paris Hilton toisena ja Christina Aguilera kolmantena. Myös Pamela Anderson kiipesi sijalle neljä. Viidenneksi suosituin haku oli "chat".

Naisten top5 haut näyttää samalta. Lisäyksenä sijalla viisi oleva Carmen Electra. Miehistä haettiin eniten Orlando Bloomia. Toiseksi eniten rap-artisti Eminemiä ja kolmantena Usheria. Neljäs oli Johnny Depp ja viide Brad Pitt.

TV -sarjoista suosituin oli Simpsonit. Pokemon hopeasijalla ja South Parkille pronssia. Suomalaisille vähän tuntemattomat tv-sarja Charmed ja Spongebob jakoivat muut sijat.


Suomen top10

Google listaa myös maakohtaiset haut vuosiraportissaan. Tänä vuonna Google julkisti ensimmäistä kertaa myös Suomen hakutilastot. Suomen suosituin hakusana oli vuonna 2004 Irc-galleria. Tämä ei varmasti tullut monellekaan yllätyksenä, koska Irc-galleria on Suomen suosituin yhteisö. Toiseksi eniten haettiin Iltasanomia ja kolmantena iltalehteä. Neljänneksi eniten haettiin hakusanalla "kissa" ja viidenneksi eniten hakusanalla "runescape".


Suomen Top 10

  1. Irc-galleria
  2. Iltasanomat
  3. Iltalehti
  4. Kissa
  5. Runescape
  6. Nalle Puh
  7. Soittoäänet
  8. Harry Potter
  9. Avoimet työpaikat
  10. SaunaJonne Laakso 27.12.04
jonne.laakso@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Google Zeitgeist 2004
» Google

IT-artikkelit

»Vakavia haavoittuvuuksia löydetty Windows käyttöjärjestelmistä
»Googlen vuosiraportti
»Suomen suurin piraattisivusto poliisin hampaissa
»BSA-Turvallisen ja laillisen verkkoympäristön edistäjä
»Piratisti haastattelussa
»Musiikin kotikopiointi yleisintä internetistä
»Selainsota