Ohita navigointi

Tehosekoitin: "Mielummin pienellä lavalla"

Otto Provinssirockissa

Tehosekoitin soitti lauantain ensimmäisen päälavakeikan. Orkesteri hyppäsi lavalle jo kahdelta, mutta tempaisi vielä hieman uneliaan yleisön heti mukaansa. ”Polttaa, asfaltti polttaa, on paras päivä kesän lyhyen, voi pojat, kyllä tunnen sen…” kajahti ilmoille heti setin alussa. Asfaltti polttaa, siinä biisi, joka saa kesäfiilikset nousemaan vaikka seisoisi lumimyrskyn keskellä.


Ei näkynyt kyllä luntakaan keikan aikana, aurinko sen sijaan tuli kyläilemään. Encoressa yllätyksenä kuultiin loistavasti tulkittu Bomfunk MC’s:n Freestyler.

- Provinssirock on yleensä tällanen kesän kliimaksi. Toinen on sitten juhannus heti viikon päästä. Mut Provinssi on se, joka saa soittajan sydämen hakkaamaan. Tätä keikkaa odotin kaikista eniten koko kesältä, Tehiksen laululintu Otto kertoo juhlatunnelmissa.


Otolle on periaatteessa aivan sama, onko keikka klubilla vai festareilla.

- Festareilla on nastaa, kun ihmiset on silleen peace and love -meiningillä. Ja tottakai se on hienoo soittaa monille ihmisille ulkona, mut on se ihan yhtä kivaa soittaa hiessä jossain pikkuklubilla.

Otto sanoo, että biisilistat on kuitenkin sillä tavalla erilaisia, että festareilla setti koostuu lähinnä hiteistä.

- Meidän täytyy soittaa ikään kuin viihdeorkesterina, kun siellä on paljon ihmisiä,
jotka ei maksais tullakseen katsomaan pelkästään meidän keikkaa. Nykyään kun noiden ukkojen soolot alkaa olla niin pitkiä niin eihän meillä mahdu kuin joku 8 biisiä settiin festarilla.


Oton mielestä yksi parhaista näkemistään festariesiintyjistä oli Iggy Pop vuoden 1996 Provinssissa. Viime vuosina tosin bändien katseleminen on jäänyt miehellä vähemmälle.

- Ai niin tos kaks vuotta sitten olin Provinssissa eturivissä Ultra Brata tsiikaamassa kossupullo kädessä kun halusin, että saatais sellasta aitoo festaritunnelmaa. Nykyään kun usein tulee vaan jumituttua telttaan tai bussiin.


Nytkin Tehiksen Provinssin keikalla kuultu Maailma on sun sopii Oton mielestä omista lauluista parhaiten festareille.

- Se on sellanen hyvä chillailubiisi, jossa kaikki voi halailla ja vilkutella, Otto naurahtaa.


Hän vakuuttaa, ettei vedä hernettä nenäänsä, vaikka heidät laitettaisiinkin festareilla esiintymään pienelle lavalle. Päinvastoin.

- Tällä kertaa esimerkiks mua vitutti äärettömästi se, et me oltiin päälavalla, koska mä oisin halunnu, et me oltais oltu tuolla Saarilavalla. Se on ylipäänsä vittumaisempaa jos on iso kenttä, joka on puolitäys kuin se että on tungoksinen pikkukenttä. Mitä pienempi lava, sen parempi.


Tulevaisuuden suunnitelmista Otto kertoo bändin olevan tässä vaiheessa aika ulalla.

- Me oltiin luvattu, että levy tulee tänä syksynä, mutta musta kyllä tuntuu että se menee tonne kevään puolelle.Anniina Asikainen 23.06.03
fym@hattu.net

Katso myös
» Tehiksen nettisivut
» Levy-yhtiö Levy-yhtiö

Provinssirock -03

Jutut:
» CMX

» Tehosekoitin: "Mielummin pienellä lavalla"

» Extreme Duudsoneiden Jukka: ”Hammaslääkäri pelottaa!”