Ohita navigointi

Extreme Duudsoneiden Jukka: ”Hammaslääkäri pelottaa!”

Jukka Provinssirockissa

Suomen Jackassinakin tunnettu kaiken maailman hurjuuksia tekevä Extreme Duudsonit -ryhmä riehui Provinssirockissa koko viikonlopun.


- On ristus maailman paras rockfestari Provinssirock, kumminkin meidän kotikonnuilla Seinäjoella niin kyllähän täällä kelepaa olla! Tää on niin lähellä sydäntä, fiilis on parasta, nää kaikki ihmiset vetää yhtä köyttä, Jukka intoilee.


(Tässä vaiheessa haastattelua Jukka kiskoo viereisestä puskasta nokkosia ja lähtee jahtaamaan niiden kanssa. Kuuluu kovaa kiljumista.)
Extreme Duudsoneiden piti esiintyä toukokuussa Helsingin Kulttuuritalolla yhdessä Jackassin kanssa, mutta tilaisuus peruttiin viime tipassa shown päätähden Steve-O:n jouduttua vankilaan.

- Tavattiin kyllä Steve-O, se on vähän niin ku Amerikkaa, mutta onhan sillä perusasiat kohdallaan ja kyllä se kaljaa joi niin ku suomalaiset, Jukka veistelee.


Hän kertoo Duudsoneiden kaikista hurjimman tempun liittyvän pyöräilyyn.

- Kun tultiin tänne Provinssiin ja me muut käveltiin, mut H-P oli polkupyörällä ja hei, se ajo ilman käsiä! Me tallennettiin tää kaikki viidestä kamerakulmasta, se oli ihan kamalan näköstä, Jukka veistelee naureskellen.

Myös hammaslääkärillä käynti on ollut järkyttävä kokemus.
- Kerran mulle tehtiin juurihoito. Se oli ihan hirveetä! Ja kun mä olin ulkomailla multa revittiin hampaita ja se sattu ihan saakelisti. Aina kun muhun vähänkin sattuu niin mä juoksen äidin luokse ja nyyhkytän siellä ja pistän laastarin, Jukka selittää yrittäen vaikuttaa uskottavalta.


Yksi Duudsoneiden tunnuslauseista on ”jätkä on eläin”, mutta mikä muija sitten on?

- Se on nyrkin ja hellan välissä! Näin meillä pohjanmaalla, Jukka laukoo pilke silmäkulmassa.


Hän sanoo parhaan Provinssissa nähneensä bändin olevan, yllätys, The Odorants, jonka musiikkia on kuultu usein myös Extreme Duudsoneissa. Kyseinen bändi on myös kotoisin pohjanmaalta. Itse Duudsoneilta on syksyllä tulossa kolmas ristiretki, viimeinen maailmankiertue, johon kruunataan koko heidän tarinansa ja lopetetaan se siihen.

- No eihän se meininki meidän osalta lopu, mutta kansa vaatii uutta eikä tätä voi mennä rankemmaks, se on pakko lopettaa tähän. Mutta kyllä se varmasti tulee aina säilymään sydämessä ja selkärangassa, aina tullaan koheltamaan.

Sitä ei olekaan vaikeaa uskoa katsellessa tuota rämäpäätä.Anniina Asikainen 23.06.03
fym@hattu.net

Katso myös
» Duudsonit netissä
» Ylen multifoorumi

Provinssirock -03

Jutut:
» CMX

» Tehosekoitin: "Mielummin pienellä lavalla"

» Extreme Duudsoneiden Jukka: ”Hammaslääkäri pelottaa!”