Ohita navigointi

Asumiseen liittyviä vinkkejä

Syksyinen Helsinki

Mistä nuori voi hakea asuntoa? Minkälainen on vuokrasopimus? Mitä kaikkea tulee muistaa, kun muuttaa? Netin bittitulvasta löytyy lisää asumiseen liittyvää tietoutta.

Lisää tietoa asumisesta löytyy netistä mm. seuraavilta nettisivuilta:

Nuorisotiedotuskeskus Kompassin nettisivuilta löytyy laajasti tietoa niin opiskelija-asunnoista, nuorisoasunnoista, kuin muistakin asumisvaihtoehdoista. Sivustolta löytyy paljon tietoa ja linkkejä nuorille myös liittyen opiskeluun, vapaa-aikaan, kuin työn tekoonkin.
http://www.kompassi.info

Asumisesta kattavasti tietoja asuminen.fi sivuilla.
http://www.asuminen.fi

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö
http://www.hoas.fi

Suomen opiskelija-asunnot Oy
http://www.soa.fi

Nuorisoasuntoliitto ry vuokraa asuntoja 18-29 -vuotiaille, jotka eivät ole päätoimisia opiskelijoita. Asunnot vuokrataan määräaikaisella viiden vuoden vuokrasopimuksella.
http://www.nuorisoasuntoliitto.fi

Nuorisosäätiön asuntoja voivat hakea 18-30 -vuotiaat työssäkäyvät ja työelämään pyrkivät nuoret. Asumisaika päättyy, kun vuokralainen täyttää 35 vuotta.
http://www.nuorisosaatio.fi

Oranssi ry:n asuntoja voivat pääasiassa hakea alle 25-vuotiaat nuoret ja nuoret perheet. Asumisaikaa ei ole rajattu. Tärkeimpinä valintakriteereinä ovat ikä ja kiinnostus Oranssin omatoimista asumismuotoa kohtaan.
http://www.oranssi.net

“Suomi.fi on julkishallinnon verkkopalveluiden yhteinen osoite. Kansalaisten arkielämää helpottavaa tietoa on koottu eri aihealueisiin.”
http://www.suomi.fiMilla Kaikkonen 14.12.06
milla.kaikkonen@toimitus.hattu.net

Katso myös
» asuminen.fi
» HOAS

Asuminen

» Oma koti turhan kallis
» Asunnon tulisi olla jokaisen ihmisen perusoikeus
» Asumiseen liittyviä vinkkejä