Ohita navigointi

Sentenced hautajaiskiertueella

Kuva:Toni Härkönen

Sentenced päättää 16-vuotisen maineikkaan uransa hautajaiskiertueeseen.

Death metal bändi Sentenced perustettiin Oulussa kolmen miehen, Miika Tenkulan, Sami Lopakan sekä Vesa Rannan voimin vuonna 1989. Vain vuotta myöhemmin ilmestyi Sentencedin demo "When death joins us...". Bändiin liittyi uusi vokalisti/basisti Taneli Jarva ja pian saatiin myös ensimmäinen levytys-sopimus. Sentencedin debyytti albumi "Shadows of the past" ilmestyi vuonna 1991.
Seuraavaan albumiin, "North from here" -93, Sentenced otti askeleen kohti hieman melodisempaa tyyliä.
Saksalainen Century Media allekirjoitti bändin kanssa maailmanlaajuisen levytys-sopimuksen ja vuonna -95 Sentencediltä ilmestyi läpimurto levy, "Amok".
Lisää tyylin muutosta kuultiin Amokin jälkeen julkaistussa "Love & Death" minicd:ssä. Sentencedin miehistössä tapahtui muutos, kun Taneli Jarva erosi bändistä ja uudeksi laulajaksi tuli Ville Laihiala.
Neljäs täysimittainen albumi "Down" julkaistiin -96 ja se päätti bändin death metal taipaleen. Tyylin ja laulajan samanaikainen muutos oli uskallusta vaativa siirto, joka kuitenkin onnistui Sentencedin kannalta loistavasti. Bändi piti suurimman osan vanhoista faneistaan, ja uusiakin saatiin huomattava määrä. Kokoelma levy "Story(Greatest kills) ilmestyi -97.
Downin jälkeen Sentenced tiputteli huippu levyjä lähes tasaiseen tahtiin kahden vuoden välein;
- "Frozen", -98
- "Crimson", 2000
- "The cold white light", 2002

Hautajaiskiertue meneillään
Nyt, 16-vuotisen taipaleensa jälkeen Sentenced on painumassa haudan lepoon. Bändin jäähyväislevy "The funeral album" ilmestyi toukokuussa -05. Levy meni suoraan Suomen albumi listan ykköseksi. Hautajaisalbumi on tyylikäs ja onnistunut lopetus pitkälle ja maineikkaalle uralle. Sentencedillä on vielä hautajaiskiertue Suomessa ja viho viimeinen mahdollisuus nähdä bändi ennen sen itsemurhaa on Oulun Club Teatriassa 1. lokakuuta.05. Sen jälkeen Sentencediä ei enään ole.Jenna Yijälä, Kuva Toni Härkönen 20.09.05
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Sentenced
» Sentecedin viimeiset keikat