Ohita navigointi

Nuortennetin kautta tukea arjen pulmiin

Lasten ja Nuorten Puhelimen lisäksi mielipahaansa voi purkaa myös nettisivujen kautta luotettavalle aikuiselle.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avannut kaikille nuorille suunnatun Nuortennetin osoitteeseen http://www.mll.fi/nuortennetti
Nuorten netistä löytyy painavaa asiaa mm. kiusaamisesta, itsetunnosta ja nettiturvallisuudesta. Lisäksi sivuilta löytyy nuorten omia stooreja kiusaamisesta, ystävätesti ja idolikortteja sekä tukioppilaillekin on oma sivu osio.
Uusilla sivuilla on nuorille suunnattu suuri kysely koulukiusaamisesta. Kyselyyn voi vastata 18. syyskuuta saakka ja kyselyn tulokset julkistetaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton 85-vuotissyntymäpäivänä 4. lokakuuta.

Nuoret mukana toteuttamassa Nuortennettiä
Mannerheimin Lastensuojeluliitto on kansalaisjärjestö,joka edistää lapsen oikeutta hyvään ja onnelliseen lapsuuteen. Mannerheimin Lastensuojeluliitto aloitti koulujen tukioppilastoiminan jo vuonna 1972.
Myös itse nuoret ovat olleet mukana kehittämässä nuortennettiä. Nuortennetillä on nuorista koostuva toimitusryhmä, joka keksii sivuille sekä painavampaa että kevyempää sisältöä. Lisäksi kaikki sivuja käyttävät nuoret voivat itse kirjoittaa sivuille ja ehdottaa niille uusia sisältöjä.
Kun kaivataan kuuntelevaa aikuista
Nuortennetin kautta voi lähettää myös postia Lasten ja Nuorten Netin päivystäjälle. Kirjoittaa voi itselleen tärkeistä asioista luottamuksellisesti. Kirjeeseen vastaa vaitiolovelvollinen vapaaehtoinen aikuinen kahden viikon sisällä.
Myös maksuttomaan Lasten ja Nuorten Puhelimeen voi soittaa ja kertoa huolensa.

Lasten ja Nuorten Puhelin päivystää ma-pe 14-20, la-su 17-20 numerossa 0800-120400Milla Kaikkonen 08.09.05
milla.kaikkonen@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Lasten ja Nuorten Netti
» Mannerheimin Lastensuojeluliitto