Ohita navigointi

The Rasmus: Musiikki on sydämen asia

The Rasmus.Eero ensimmäinen vasemmalta. Kuva: Playgraund Music

Yhtenä esiintyjänä Emma-gaalassa ollut The Rasmus lumosi kirkuvan yleisön Helsingin kulttuuritalossa.

Suomen oma musiikkivientituote The Rasmus jatkoi voittokulkuaan myös Emma-gaalassa neljällä Emmalla.
Bändi pokkasi vuoden yhtye Emman, vienti Emman, yleisöäänestyksen vuoden kotimaisen artistin Emman, sekä MTV`s Emma award for best video pystin.

Suomipoikien menestystä on mukava seurata, mutta miltä menestys tuntuu The Rasmuksen kengissä?
"Tuntuu ihan hyvältä. Itseasiassa menestys meille bändinä on sitä, että meillä on yhdessä hauskaa, että me tehdään hyvää musaa ja nautitaan keikoista. Ja et ihmiset diggaa meidän musasta,"Eero sanoo.
Tietysti bändi arvostaa levymyyntejä ja muita tunnustuksia menestyksen varrella, mutta The Rasmukselle musiikki on lähinnä sydämen asia.

Keikkoja riittää
Huhtikuussa menestys vie The Rasmuksen pojat jälleen ulkomaille. Tuolloin valloituskohteena on Ranska, Englanti ja toukokuussa edessä on Yhdysvallat. Suomen keikat bändin osalta ovat kesäfestareilla; Ruisrockissa ja Ankkarokissa. Matkailusta huolimatta pojat eivät ilmeiseti ehdi tutustumaan sen enempää eri maihin.
" Ihan pikkusen. Tietysti aina, kun me johonkin mennään, niin siellä on paljon tekemistä ja täytyy tavata paljon toimittajia ja kaikenlaista puuhaa riittää. Et ei se ole kyllä ihan sellaista turismia!", Eero kertoo.

Bändit voivat haaveilla menestyksen helposta tiestä, mutta
menestys ei ole The Rasmukselle ilman töitä tullut.
" Me ollaan tehty vähän reilut yhdeksän vuotta tätä juttua ja ollaan tosissaan treenattu ja tehty biisejä. Nyt vasta tällä viidennellä levyllä tuli kansainvälinen läpimurto. Tietysti se on rankan työn takana" ,Eero sanoo.
Eero mainitsee vielä, että kaikki ihmiset eivät välttämättä ymmärrä tämän "popstars-ilmiön" aikana, että toiset taiteilijat tekee paljon töitä sen eteen, että menestyisivät muusikkoina.


"Älä tee mitään, minkä takana et voi seistä"
Tie The Rasmuksen asemaan ei siis hetkessä synny. Eeron antamasta vinkistä voi olla hyötyä menestystä toivoessa.
"Mä luulen, että tärkeintä kaikille suomalaisille artisteille on se, että keskittyy kunnolla biisin kirjoitukseen ja on rehellinen sille omalle asialle, mitä tekee. Eikä tee mitään sellaista minkä takana ei voi seistä. On tietysti todella tärkeätä, että ymmärtää biiseistä ja että on oikeat henkilöt, joiden kanssa tehdä töitä siinä bändissä ja muutenkin".

Menestyksen tuoma julkisuus ei ole Eerolle tuottanut tunnettavuutta kaupungin vilinässä.
"Mulla on lykästänyt sen verran, että Laurin ne tunnistaa. Mä saan kävellä rauhassa kauppaan ja takas", Eero sanoo.

Fanit voivat The Rasmuksen poikia turhaan ujostelematta lähestyä. Eero sanoo, että hänestä fanien kanssa jutteleminen on mukavaa. Joten nimmarikirjat esille ja poikia bongailemaan!

MP3

Kesto 03:27
» The Rasmus/Eero
Menestyneen The Rasmus -bändin Eero kertoo
miltä menestys tuntuu.Milla Kaikkonen, Matias Orola 17.03.04
milla.kaikkonen@toimitus.hattu.net , matias.orola@toimitus.hattu.net

Katso myös
» The Rasmuksen kotisivut
» Kwan

Emma-Gaala 2004

»Etusivu-Index

Jutut
»Petri Munck
»Tommy Lingren
»The Rasmus
»Pääministeri Matti Vanhanen
»Juuso