Ohita navigointi

"Esiintymisen kuluu olla kivaa"

Petri Munck

Emma-gaalassa ehdokkaana vuoden tulokkaaksi ollut Petri Munck odotti hetkeä ennen gaalan alkua jännittyneenä, kuinka pystien jaossa tulee käymään.

"Tulokas pop/rock-sarjassa on tänä vuonna hirveen laaja kirjo. Siellä on Negative, Mighty 44 ja PMMP, niin aika paljon erilaista musiikki genreä. Kaikki on kuitenkin myynnyt jonkin verran levyjä, ellei paljon", Petri arvioi oman sarjansa muita ehdokkaita.
Vaikkei Emma pystiä tänä vuonna Petrille tullutkaan, hän sanoi olevansa tyytyväinen juhlittavan arvoiseen ehdokkuuteenkin.

Tutulla linjalla eteenpäin
Petri Munckin hittejä ovat olleet hänen oman nimiseltä esikoisalbumilta "Levoton Prinssi","Pystytkö Lupaamaan" ja uutena sinkkulohkaisuna radiosoittoon tullut kolmas biisi "Pieni Palanen".
Petri kertoo säveltävänsä parasta aikaa uusia biisejä, joista toivottavasti vielä tämän vuoden puolella koostuu Petri Munckin uusi albumi.
Työn alla olevin biisien sisältö jatkanee Petrin jo tutuksi tullutta tyyliä.
"Kyllä mä aika helposti lauleskelen tuollaisista parisuhde asioista. Enkä mä usko, että mä niistäkään kauhean kauas mene seuraavallakaan levyllä. Katotaan jos tuotannollisesti tai jotenkin tulee muutosta, mutta ei mitään suurta", Petri Munck sanoi.
Anssi Kelan tavoin kotiseutu henkisiä hittejä Petri ei suunnittele tekevänsä.
"Nummelassa tuli asuttua 22 ensimmäistä vuotta. Anssi perhana teki sen jo. Ei sitä kehtaa toista samanlaista enään tehä. Kaikki kunnia hänelle siitä, hieno biisi", Petri kehui kolleegansa "Nummela"-biisiä.
Kun Nummela on jo käytetty biisin aihe, niin löytyisikö Helsingin vilinästä aihetta biisiin?
"Ei ole välttämättä lähellä mun sanoitus maailmaa, mistä mä haluaisin puhua. En mä mistään kaupungin kiireestä halua kertoa. Mulla on se oma juttu, mitä mä aion pitää samana. Piti kukaan tai ei", Petri Munck sanoi hymyilen.
Omien tuotostensa lisäksi Petri Munck on tehnyt biisejä myös Tiktakille.


Tekemistä riittää
Kuinka kiireistä keikkarintamalla nyt on?"Mukavan kiireistä.Ei nyt sentään mitään sellaista tangokuningas systeemiä, että 300 keikkaa vuodessa. Mutta sillain mukavasti, että viikonloppuisin on tekemistä ja se on kivaa",ensimmäistä vuotta keikkarundilla kiertelevä Petri sanoo.
Kysyttäessä Petriltä muusikon uran negatiivistä puolta, hän nimeää ainoaksi miinus puoleksi ajan puutteen etenkin viikonloppuisin, jolloin Petristä poiketen hänen kavereillaan on vapaata.


Esiintymisjännityksen voi voittaa
Petri kertoo jännittävänsä esiintymistä aina vähäsen. Jännittäminen kuuluu hänestä olennaisena esiintymiseen. Esiintymisjännitystä voi Petrin vinkin mukaan helpottaa parilla hyvällä esiintymiskokemuksella.
"Sit kun sä oot sen kerran voittanu, niin mä luulen, että se on sitten vähän helpompaa ens kerralla", Petri sanoi.
Esiintyminen ei siis kuoleman vakava asia ole.
"Esiintymisen kuuluu olla kivaa. Kaikkien kannattaisi joskus kokeilla sitä, koska se on sitten kivaa, kun siitä sitten toivottavasti pidetään", Petri sanoi.


Video

 Real

» 56 kbps
» 256 kbps
» 512 kbps
» 1000 kbps

 Windows

» 56 kbp
» 256 kbps
» 512 kbps
» 1000 kbps

 Quicktime

» 56 kbps
» 256 kbps
» 512 kbps
» 1000 kbps

Kesto 07:11

Levottomana prinssinä tunnettu Petri Munck kertoo ennen gaalan alkua tunnelmiaan.Milla Kaikkonen, Matias Orola 17.03.04
milla.kaikkonen@toimitus.hattu.net , matias.orola@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Petri Munckin kotisivu
» SonyBmg

Emma-Gaala 2004

»Etusivu-Index

Jutut
»Petri Munck
»Tommy Lingren
»The Rasmus
»Pääministeri Matti Vanhanen
»Juuso