Ohita navigointi

Matti Vanhanen: "Kulttuuria on tuettava"

Pääministeri Matti Vanhanen  Kuva: Lehtikuva Oy

Emma-gaalasta löytyi yllättäen myös Suomen poliittista johtoa paikalta.
"Oli mainio juhla. Kannatti tulla paikalle katsomaan. Toivottavasti tv:ssä näytti yhtä hyvältä, kun paikan päällä", pääministeri Matti Vanhanen sanoi.
Illan omaksi suosikikseen pääministeri nimesi Vesa-Matti Loirin, jolle lähettikin haastattelumme kautta onnittelut parhaan miessolistin ja parhaan iskelmäalbumi Emman saannista.
Musiikkia pääministeri kertoo itse kuuntelevansa vain "sivukorvalla".
"Tietysti radio on päällä työhuoneessa ja aina automatkoilla ja kotona soi melkein koko ajan. Omat lapset ja vaimo kuuntelee, niin tulee sellaista passiivista kuuntelua väkisinkin", Pääministeri sanoi.

"Meillä on hyvin paljon saavutettavaa"
Pääministeriltä löytyy muitakin omia suosikki artisteja. Musiikkirintamalla huomiota häneen ovat tehneet neljä Emma pystiä keränneet Pikku G ja The Rasmus. Bändien menestystä ulkomailla pääministeri pitää hyvänä ja tuettavana asiana, jolla on myös meille suomalaisille erittäin paljon merkitystä.
"Mä luulen, että se on kaikille suomalaisille semmoinen terveen itse tunnon merkitys, koska me ei oikein olla pärjätty siinä. Pieniä menestyksiä on ollut, mutta nyt The Rasmuksen kohdalla on todellisesta menestyksestä kyse ja meillä on hyvin paljon saavutettavaa sillä alueella", Vanhanen sanoi.
Siksi Vanhanen pitääkin tärkeänä, ettei musiikkiin satsausta vähäteltäisi.
"Mä olen toistamisen jälkeen tuonnut esille sitä, että tälläiset musiikista matkailuun, urheilusta eri taiteisiin, on maailman nopeinten kasvava elinkeino. Ja meidän kannattaa satsata siihen. Siihen on saatavissa euroja ja dollareita, työtä ja toimeentuloa", Pääministeri sanoi.
Hän pitääkin Emma-gaalan tapaisia palkintoseremonioita hyvänä, sillä suomalainen osaaminen pääsee sitä kautta esille.
Pääministeri on kiinnostunut pianon soitosta
Pääministeri itse sanoo ettei ole tähän asti ollut riittävän musikaalinen, vaikka hänen tyttärensä soittaakin pianoa.
"Joskus olen ajatellut, että jos pystyisi ja jaksaisi opetella pianon soiton.Se ois semmonen haave, mutta en tiedä tuleeko siihen koskaan saumaa", kiireinen Matti Vanhanen sanoi.
Kenties vielä tulevaisuudessa näemme pääministerimme esittelevän julkisesti soittotaitonsa.

MP3

Kesto 03:18
» Matti Vanhanen
Suomen ylintä johtoakin oli saapunut Emma Gaalaan. Haastattelussa pääministeri Matti Vanhanen.Milla Kaikkonen, Matias Orola 17.03.03
milla.kaikkonen@toimitus.hattu.net , matias.orola@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Suomen eduskunta
» pääministerin kotisivu

Emma-Gaala 2004

»Etusivu-Index

Jutut
»Petri Munck
»Tommy Lingren
»The Rasmus
»Pääministeri Matti Vanhanen
»Juuso