Ohita navigointi

Don Johnson Big Bandin menestys palkittiin

Tommy Lingren

"Jos täältä jotain tänään tulee, niin hieno homma. Mutta ei me siitä katkeria kyyneliä vuodateta, jos ei tuu", Tommy sanoi ennen Emma-gaalan alkua.

Viiteen eri kategoriaan Emma-ehdokkaana ollut Don Johnson Big Band pokkasi itselleen kaksi Emma pystiä: vuoden hiphop/dance-albumin Emman "Breaking Daylight"-esikoisalbumillaan, sekä vuoden biisi Emman, "One mc, One Delay"-hitillä.
Kulttisuosiosta viime vuonna suuren yleisön tietoisuuteen bongahtaneen Don Johnson Big Bandin keulahahmo Tommy Lingren kertoi ennen Emma-gaalaa olevansa ylipäätään tyytyväinen noin moneen ehdokkuuteen.
Viime vuoden Tommy kertoi olleen DJBB:lle yllättävä ja työntäyteinen. Loppuvuodesta 2002 vuoden 2003 huhtikuulle bändi teki paljon duunia albuminsa parissa. Albumin julkaisun myötä räjähtävä menestys toi bändille mukanaan ison luokan keikkoja.
"Me soitettiin vajaan puolen vuoden aikana runsaat 60 keikkaa, mikä on aika kova tahti meille, koska meillä on kuitenkin päivätyöt ja opiskelut siinä rinta rinnan. Kiireinen ja hieno vuosi. Kyl siitä paljon hyviä muistoja jäi", Tommy muisteli jo taakse jäänyttä vuotta.

Yleisö tekee hyvän keikan
Keikka areenoita on monenlaisia. On isoja lavoja, pieniä lavoja, klubikeikkoja ja niin edelleen.
Minkälaisista keikoista itse pidät?
" Mieluiten kivempaa on jos pystyy soittamaan enemmän, kuin yhden biisin, niinku tänä iltana. Ne pienet hikiset klubikeikat on ne kaikkein mielyttävimmät, mut kaikenlaiset tilanteet voi toimia."
Tommy kertoo bändin olleen jokinaika sitten soittamassa neljällä abiristeilyllä, vaikka he suhtautuivatkin siihen aluksi kauhun sekaisin tuntein. Ennakkoluulot kuitenkin osoittautuivat turhiksi. Keikka meininki oli mielettömän hyvä.
"Mun mielestä se ei ole niinkään tilanteesta tai paikasta kiinni, et jos yleisö on hyvä, niin on keikkakin", Tommy sanoo.
Jännitystä on ilmassa Emma-gaalan lisäksi myös bändin omilla keikoilla. Tommy myöntää jännittävänsä esiintymistä, vaikka keikoilla heitettävät biisit olisi moneen otteeseen veivattuja.
"Se kuuluukin jännittää pikkasen. En mä osaa kuvitella, että menisi esiintymään jotenkin rennossa tilassa. Kyl sitä sit kuitenkin rentoutuu, että siihen kannattaa luottaa", Tommy kertoo esiintymis fiiliksistään.

Töitä ja lomaa
Tämä vuoden Don Johnson Big Band keikkailee hieman hillitymmin. Keikoilta heidät voi bongata kesäfestareiden lisäksi ainakin maalis-huhtikuussa, jonka jälkeen toukokuussa bändillä on ansaittu breikkitauko.
Tommy kertoo, että bändi alkaa pikkuhiljaa työstämään myös kovasti odotettuja uusia biisejä.
Minkälaista matskua mahtaa olla luvassa?
"Ei tiedetä vielä. Ei me tiedetty varmaan puoli vuotta ennen sitä edellistä levyäkään, et minkälaista matskua siellä lopulta tulee olemaan".
Don Johnson Big Bandillä on oma metodi, millä bändin biisejä työstetään.
" Kyllä se meille on tärkeätä, että me jotenkin pystytään yllättämään itsemme. Toivon mukaan mahdollisimman tuoretta, mielenkiintoista ja monipuolista. Siinä on jotenkin meidän tärkeämpiä kriteereitä, mitä meillä on. Koitetaan pitää sama linja", Tommy sanoi.


Video

 Real

» 56 kbps
» 256 kbps
» 512 kbps
» 1000 kbps

 Windows

» 56 kbp
» 256 kbps
» 512 kbps
» 1000 kbps

 Quicktime

» 56 kbps
» 256 kbps
» 512 kbps
» 1000 kbps

Kesto 05:58

Don Johson Bigbandin keulakuva Tommy kertaa taakse
jäänyttä vuotta 2003.Milla Kaikkonen, Matias Orola 17.03.04
milla.kaikkonen@toimitus.hattu.net , matias.orola@toimitus.hattu.net

Katso myös
» DJBB:n kotisivut
» Universal Music

Emma-Gaala 2004

»Etusivu-Index

Jutut
»Petri Munck
»Tommy Lingren
»The Rasmus
»Pääministeri Matti Vanhanen
»Juuso