Ohita navigointi

Päiväkirjamerkintöjä Ääni ja Vimma 2008

Ääni ja Vimma 2008 tunnelmia jokaiselta päivältä.

5.5.2008 1.Semifinaali


Jännittyneenä istuskelin parvella kuuntelemassa juontajan alkupuheita. Illan aikana esiintyisi kahdeksan bändiä: Kanava, Invisibles, Rottaniitti, Half Apple, Semidark People, Today, Miehuuskoe jsa Another Happy Family.

Yleisöä oli saapunut paikalle jo jonkin verran. Vihreiden valojen saattelemana ensimmäinen bändi aloitti esiintymisen ja jännitys laantui hiukan. Tuomareina oli neljä komeaa miestä, jotka istuivat myös parvella Trip-mehuja juoden ja jotain syöden, mutta samalla erittäin keskittyneen
näköisinä esityksiä seuraten. Alakerrassa yleisö seisoi hillitysti liikehtien muutaman ensimmäisen esityksen aikana, kunnes Today-niminen bändi ilmestyi lavalle, ja heidän suuri kannustusjoukkonsa rynnisti lavan eteen hurraamaan. Meininki oli koko illan ajan sanoinkuvaamaton ja musiikkitarjonta oli erittäin monipuolinen ja mukaansatempaava. Löysinpä itselleni jopa uusia suosikkibändejä, joiden toivon menestyvän hyvin ja levyjäkin odottelen jo innolla.

Backstagella pyörähtäessäni meno oli melko hiljainen, mutta stressaantunut ja kiireinen. Välipuheet kuuluivat sinne erittäin epäselvästi, ja sen takia monet miettivät hermostuneena joko olisi heidän vuoronsa lähteä lavalle esittelemään taitojaan.

Kahdeksan loistavan bändin esiintymisen jälkeen oli tuomareiden aika mennä lavalle antamaan palautetta. Kommentit olivat osittain erittäin humoristia ja kannustavia, mutta bändit saivat myös moitteita ja neuvoja tulevia keikkoja varten. Palautteenannon jälkeen tuomarit siirtyivät pohtimaan vaikeaa valintaa, vain kaksi bändiä näistä kahdeksasta mahtavasta voisi päästä jatkoon.

Ja viimein päätös oli tehty. Ensimmäisestä semifinaalista finaaliin jatkavat Miehuuskoe ja Another Happy Family. Onnea heille!

6.5.2008 2.Semifinaali


Heti alkuun huomasin, että ihmisiä on saapunut paikalle paljon enemmän kuin eilen, mikä oli tietenkin mukava juttu. Energinen meno lavalla ja yleisössä koko illan ajan oli myös tosi piristävää ja moshaajia riitti. Jossain vaiheessa lavalle lensi jopa rintaliivit, taisi olla Running Forcen esitys, josta silmään pisti myös laulajan hauskat, keltaiset pillifarkut (joista myös tuomarit taisivat mainita jotakin.

Mieleeni jäi myös erittäin hyvin Whispered bändin yhden jäsenen äiti ja isä, jotka olivat tulleet kannustamaan ja tanssimaan yleisöön. Sai väkisinkin hymyn huulille, joka sitten kestikin naamalla loppuillan.
Tuomarit antoivat tänäänkin todella kehittäviä palautteita bändeille, joista osa oli positiivisia, osa negatiivisia, niin kuin kuuluukin olla. Harmittamaan kyllä jäi, kun en vieläkään saanut kerättyä tarpeeksi rohkeutta mennäkseni Backstagelle kunnolla kyselemään ihmisten fiiliksistä, vaan tyydyin vain katselemaan sivusta mitä siellä tapahtui.
Mutta onneksi huomenna on uusi päivä.

Toisesta semifinaalista jatkoon menivät:
Arf ja Captain Skullfuck


7.5.2008 3.Semifinaali


Eilinen oli melkoinen "mättö"-päivä, mutta tänään olisi luvassa myös hieman erilaisempaa musiikkia. Hässäkkä aloitti illan leppoisalla esityksellään, joka sai katsojat rennosti heilumaan mukana. Pakko myös mainita tuon bändin viimeisestä kappaleesta, joka sai kylmät väreet kulkemaan kehon läpi. Oli mahtavaa. Oma fiiliksenikin oli jo paljon parempi, kun alkoi tietää meiningeistä ja oli ehtinyt tottua, senpä takia päätinkin, että tänään teen sen, siirryn jossain vaiheessa iltaa bäkkärille "ahdistelemaan" vuoroaan odottavia tai jo soittaneita bändejä, kyselemään vähän fiiliksistä.

The Smart-niminen bändi jäi mieleeni. Marakassit ja tamburiini toivat esitykseen persoonallisuutta ja hauskuutta. Myös laulajan ja tamburistin tanssiminen ja heiluminen lavalla oli mahtavaa. Esitys ja musiikki sai yleisönkin tanssimaan villinä, ja pakkohan minun oli itsekin hiukan tanssahdella.

Backstagella oli aluksi melko hiljaista. Sauman tytöt roudaili tavaroitaan lähemmäs lavaa, ja he harjoittelivat vielä hetken ennen vuoroaan.
Mindless Thoughtsin pojat oli tosi mukavia. Otettiin kuvia niistä ja kyselin fiiliksistä, kun ne oli jo ehtiny esiintyä. Vastaukseksi kysymykseeni sain: "Hyvä meininki." ja "Olisitpa käyny tuol laval, siel on kuuma." Jotai muutaki läppää lensi, mut ehkä jätän ne pois tästä.

Seuraavaksi rynnittiin jututtamaan The Smartin poikia, jotka istuskelivat kaikki samalla sohvalla. Meno oli hyvällä tavalla levoton. Juttua lensi paljon, mutten viitsi niitäkään heittoja tähän liittää, ihan poikien parasta ja mainetta ajatellen. :D "Tanssijoilla on hyvä peppu." oli ehkä ainut tänne kelpuutettava kommentti. Ja myös lehtiöni sai osansa, heidän kirjoiteltua siihen. ("punajuurisalaatti. 400 g kurkkua. makkarabanaani." tiedä sitten, mikä ostoslista tuokin oli.)

Mutta kyllä jäi hyvä fiilis tästä illasta. Rento, mutta väsynyt olo.

Finaalissa nähdään:
KolmeM ja Sielunpyssy

8.5.2008 4.Semifinaali


Tänään, ainakin näin aluksi, olo on hiukan väsynyt. Jännä miten rankkaa tällänenkin työ on, vaikkei mun loppujenlopuksi tartte mitään erikoista tehdä. Mukavaa on kyllä ollut silti ja oon ihan tyytyväinen, että
lähdin mukaan tähän.

"Mättö"-päivä taas, mikäs siinä, minun lempimusiikkia just tollainen "huutaminen". Mörgotrium pojat: Worgohr, Crimzyhm ja Kev eroittuivat tosi hyvin muista esiintyjistä hienojen corpsejen (?? vai corpsien?) ansiosta,
jotka he kuulemma olivat itse tehneet. (Parhaimmat mitä mä olen koskaan
nähnyt.) All Fall Deadin poikiakin tuli jututettua hetkinen, ja ihan hyvä fiilis oli keikan jälkeen.

Illan kohokohta minulle oli viimeinen bändi: The Jasser Arafats. Loistava lopetus illalle ja aivan älyttömän hyvä esitys ja musiikki, meni ehdottomasti kärkeen mun musiikinkuuntelu suosikeissa.

Kaikki bändit oli kyllä tänään todella taidokkaita ja tasokasta. Huomenna voi olla vähän erilainen meininki, kun on muutama bändi enemmän ja luultavasti hiukan erilaisia bändejä, eikä pelkkää mättöä.

Onnelliset jatkoon menijät olivat:
White Lie ja The Jasser ArafatsMaiju Hiltunen 08.05.08
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Ääni ja Vimma kotisivut
» Kulttuuriareena Gloria