Ohita navigointi

Ääni ja Vimma 2008 tuomarit

Astun tuomareiden huoneeseen kädet jännityksestä täristen. Ensimmäisen pöydän ääressä istuu Velcran solisti, Jessi Frey, sekä Thunderstonen rumpali, Mirka Rantanen. Hymyillen he antavat minulle luvan lyhyeen haastatteluntynkään, ja nopeammin kuin huomaankaan, olen elämäni ensimmäisen kunnon haastattelun pyörteissä.

Jessi ja Mirka kertovat lähtevänsä tuomaroimaan Äänen ja Vimman semifinaalien kymmentä viimeistä bändiä hyvillä fiiliksillä. Aiempaa tuomarikokemusta Mirkalla on kolmesta neljään vuotta Äänessä ja Vimmassa, joiden lisäksi hänet nähtiin Junnuvimman tuomaristossa tänä vuonna. Jessillä on neljästä viiteen vuotta kokemusta Äänessä ja Vimmassa tuomarina toimimisesta, mutta hieman kauempaa historiasta, vuodelta 2000, löytyy kokemusta myös Ääneen ja Vimmaan osallistumisesta bändin kanssa.

Tuomarikaksikko on aikalailla samoilla linjoilla, mitä hyvän bändin kriteereihin tulee. Molemmat katsovat tietenkin soittotaitoa, sekä bändin jäseniltä erikseen, että yhteensoittoa. Mirka tahtoo nähdä lavalla tietysti mieluummin bändin, eikä vain soittimien kanssa seisoskelevaa joukkoa. Jessi taas näkisi mielellään bändien oman jutun sekä sen, että bändeillä olisi jotain annettavaa kuulijalle.

Kysyessäni tuomareiden työn helpoimmista ja vaikeimmista hommista, saan aluksi vastaukseksi mietteliään hiljaisuuden. Kuitenkin monien vaikeiden tehtävien joukosta löytyy ne kaikista vaikeimmat: loppupäähän keskittyminen, kun pitäisi jaksaa kuunnella lyhyessä ajassa monta bändiä sekä semifinaalivaiheessa bändien, joilla kaikilla on taitoa ja potentiaalia, järjestykseen laittaminen. "Tässä vaiheessa se menee jo makuasioiden puolelle, täytyy vaan luottaa omaan makuun", Jessi sanoo. Helpoimmat hommat löytyvätkin sitten aloittelevien bändien arvioinnista: plussat ja miinukset on helpompi löytää, kun soittajat ottavat vielä ensiaskeleitaan.

Jatkoon menevien bändien valinnan jälkeen käväisen vielä kyselemässä tuomarien tunnelmia, jotka ovat Jessin mukaan väsyneet, mutta onnelliset. Tuomarien tehtävä ei todellakaan ollut helppo, sillä kaikista bändeistä löytyi hyviä puolia ja bändit olivat suhteellisen tasaväkisiä. Henkilökohtaiset suosikit tuomareilta löytyi tietenkin jatkoon päässeistä, mutta muistakin bändeistä pidettiin paljon. Finaaliin lähtevät bändit, Home Junior, AA&EH ja paikalliset rentut sekä Constantine, valittiin hyvällä yhteispelillä, ilman hurjaa kädenvääntöä. Jessin ja Mirkan lisäksi tuomaristossa nähtiin viimeisenä semifinaalipäivänä, perjantaina, Lauri Porra Stratovariuksesta sekä Hybrid Childrenin Jasse Salonen.Jasmin Nakari 11.05.07
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Ääni ja Vimma kotisivut
» Kulttuuriareena Gloria

Ääni ja Vimma 2008

Maanantai 05.05. @ Gloria

» Kanava
» Invisibles
» Rottaniitti
» Half Apple
» Semidark People
» Today
» Miehuuskoe
» Another Happy Family

Tiistai 06.05. @ Gloria

» Running Force
» ARF
» Blessed Beauty
» Captain Skullfuck
» Regression
» Trashded
» Whispered
» Solitarium

Keskiviikko 07.05. @ Gloria

» Hässäkkä
» Mindless Thoughts
» KolmeM
» Piecemaker
» The Smart
» Sielunpyssy
» Sauma
» Straid Lazed

Torstai 08.05. @ Gloria

» Blindways
» Brymir
» All Fall Dead
» Mörgothrium
» Spiriticum
» White Lie
» The Jasser Arafats

Perjantai 09.05. @ Gloria

» AA&EH ja Paikalliset Rentut
» Sverige no Börje
» Define
» Constantine
» Kafka End
» Replica
» Tailor-made
» The Woose
» Home Junior
» Captor

Junior Ääni ja Vimma bändi


» The Highway

Jutut


» Päiväkirjamerkintöjä Ääni ja Vimma 2008
» Pala taivasta Ääni ja Vimma 2008
» Ääni ja Vimma 2008 backstage
» Ääni ja Vimma 2008 tuomarit
» Ääni ja Vimma 2008 finaali
» Haastattelussa Smak
» Haastattelussa Destiny Ocean