Ohita navigointi

Kurkifestarit 2007

Kurkifestarit järjestettiin jo yhdennentoista kerran Kurkimäessä, Itä -
Helsingissä, Kurkimäen kulttuuripuistossa. Kurkifestari sai alkunsa vuonna 1996 ja on siitä lähtien järjestetty joka vuosi.


Tämän vuoden festarin suunnittelu alkoi jo tammikuussa. Tapahtuma oli ilmainen ja päihteetön. Osa henkilökuntaa ja järjestäjiä tulivat jo tapahtuma aamuna hyvissä ajoin paikalle valmistelemaan alkavaa festaripäivää.

Tapahtuman aloitti Skidirock klo 9:30- 12:30. Paikalle saapui paljon
päiväkotiryhmiä lähiseudulta, perhepäivähoitajia sekä vanhempia lapsineen.
Sade yllätti ja sai osan festarivieraista lähtemään kesken Skidirockin, onneksi se ei vienyt kuitenkaan koko yleisöä mukanaan.

Skidirockissa runsaasti esiintyjiä


Kulttuuripuisto Kurkimäen lapsiesiintyjät: The best Stars, Hullu härkä ja
Daniel Ingemanin esittämä räppi biisi. Hullut Hattuset esittivät mm. merirosvolaulun. Lisäksi esiintyi Mande ryhmä, joka tanssi ja soitti afrikkalaisia rumpuja. Mukana menossa oli myös Tohtori Orf ja Herra Dalcroze. Viimeisenä esiintyjänä oli tv:stä tuttu Pelle Positiivi. Vauhdikkaat esiintyjät saivat yleisön mukaansa ja osa heistä tanssikin iloisesti musiikin tahdissa.

Erilaisia kojuja


Päivän aikana oli tarjoilla erilaisia kojuja: vohveleita, hattaraa, makkaraa, puisto ohjaajien vetämä viiripaja ja Helsingin Klaari, nuorten ehkäisevä päihdetyön järjestö. Klarin toimintapisteessä sai mm. painaa pinssejä ja he jakoivat myös ilmapalloja - tähän pisteeseen muodostu ajoittain jopa pidempiäkin jonoja. Hevoskärryajelu oli monen pienen suosikkilistalla ja puhallettavat "pamput" ja laku tekivät myös hyvin kauppansa.

Kurkirock alkoi iltapäivästä


Kurkirockiin tuli paikalle nuorisoa, yläaste-ikäisiä sekä aikuisia
nauttimaan hyvästä musiikista.

Ensimmäisenä esiintyjänä oli afro hip-hoppia räppäävä Grande F joka esiintyi myös bändien väliajoilla. Muita esiintyjä olivat: The Juniors, Malfunction, The Wrecking Queen, Jason muuttaa taivaaseen, Keystone Cops ja Kassandran, afrikkalaista tanssia esittävä, eri - ikäisistä naisista koostuva tanssiryhmä.

Loppuhuipentumana yleisölle esiintyi Sami Saari Trio ja festarit oli saatu
onnelliseen päätökseen.

Alueelliset eri ikäryhmiin suunnatut avoimet, maksuttomat sekä päihteettömät tapahtumat kuuluvat osana kaupunkielämää. Ensi vuonna uusiksi - kiitos!Saana Söderlund 06.06.07
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» KurkiRock 2004 @ Free Your Mind
» Kurkimäki wikipediassa

Kurkirock 2007

» Kurkirock 2007 etusivu
» Skidirock 2007
» Fernando F @ Kurkifestarit 2007
» Kurkifestivaalien juontajana radioista tuttu Ripa Vuorimies