Ohita navigointi

Jii-Jii presents: "Ja sillon liikkuu"

Helsingin Gloriassa ensimmäistä kertaa järjestetty "Ja sillon liikkuu" -hiphop ilta keräsi kokoon ison kasan eri ikäisiä ja näköisiä ihmisiä saman katon alle saman tarkoituksen takia, hauskanpidon. Illan aikana lavalla esiintyivät seuraavat artistit.

Tämä oli tarkoitus myös tapahtuman järjestäjällä, Julius Kapiaisella, artisti-nimeltään Jii-Jii. Hän ideoi ja koordinoi tämän tapahtuman yhdessä Glorian kanssa alle kuukauden aikataululla ja kiirettä piti kaikin puolin viime minuuttiin asti. Silti ilta oli onnistunut ja yleisöä oli paikalla reilu 400 henkeä.

Tapahtuman jälkeinen positiivinen palaute ja menestys ovat yllättäneet järjestäjän ja varmasti lisää vastaavaa on luvassa erilaisten projektien muodossa. Tämä siis tulee toistumaan. Itse illan artistit ja tapahtumat kulkivat seuraavasti:

Kuudes Aisti
Hurtta ja Elia
Nollayzi
Setittäjä
Cheddar
Jii-Jii
Yellowmic (Jii-Pee, Ulpu, Heikki Kuula ja Voli, Heinähattu ja Ezk, Pyhimys..)
Uniikki

It's showtime


Shown aloitti Jii-Jii:n ja Elian alkujuonnolla ja hypetyksellä sisäänhuudettu Kuudes Aisti, mukanaan kaksi ranskalais-vahvistusta, jotka saivat tapahtuman käyntiin juuri suunnitellulla tavalla. Yleisö heti mukaan ja meno päälle.

Aivan heidän shownsa perään lavalle hyökkäsivät Hurtta ja Elia vahvistuksinaan mm. Epäreilu, joiden show valitettavasti keskeytyi lupaavan alun jälkeen koska Glorian ehkä aikansa eläneet cd-dekit sanoivat itsensä irti, eivätkä suostuneet soittamaan enempää heidän taustalevyään. Keikan pelastivat kuitekin beatboxaajat Iskulaatikko ja Timpex, jotka lähetettiin nopeasti lavalle
esittämään settiään ja johon myös Elia ja Hurtta innostuivat esittämään yhden biisinsä päälle. Koska heidän cd:nsä ei enää toiminut, he esittivät vielä yhden streetstyle-biisin, jonka jälkeen heidän oli pakko jättää leikki kesken. Harmi poikien puolesta.Jälleen melkein suoraan edellisten artistien lähdettyä lavalta, Nollayzi otti skenen haltuun ja puskivat lavalle kahden mc:sä voimin. Pojat vetivät rutiinilla hyvän normaalin keikkansa eivätkä jättäneet hekään yleisöä kylmäksi.

Sitten oli Setittäjän ja Cheddarin vuoro pistää virtaa jälleen ylöspäin, vahvistuksinaan mm. Roitzu. Pojat esittivät pitkän kelpo shown, vauhdikkaine liikkumisineen ja kovien biittiensä, heilläkin oli jotain ongelmia loppupään biisien kanssa koska jälleen cd-dekit eivät suostuneet yhteistyöhön kunnolla. Mutta se ei menoa haitannut.

Meininki jatkuu


Edelleen ei mennyt kauaa edellisistä herroista kun herra järjestäjä Jii-Jii saapui Himomammojen ja tuplaajansa Maxin kanssa lavalle. He vetivät aika täyttä tykitystä 8 enemmän ja vähemmän pitkää ja täyttä biisiä show-meiningillä, tosin mikkien ja cd-dekin pätkiminen aiheutti heillekkin sekaannusta mutta niillä oli mentävä ja ihan olosuhteisiin nähden kelpo-show. Pettynyt oli mies itse henkilökohtaisesti mutta yleisöltä ja faneilta tulleet positiiviset kommentit vähän ehkä tapahtuman kulun kannalta ainakin tarkoittivat plussaa.

Yellowmic oli seuraavana vuorossa ja poppoo esitti odotetusti ja tarkoitetusti illan pisimmän ja tyylilleen uskollisen spektaakkelin. Lavalla kävivät esiintymässä mm. Pyhimys, Jii-Pee, Ulpu, Heikki ja Voli, Heinähattu ja Ezk. Oheisrekvisiittana showsta mainittakoon tähtisädetikut, ilmapallot ja serpentiini. Siitä voi vetää jotain johtopäätöksiä. Reilun tunnin mittaisen tykityksen jälkeen oli vuorossa illan pääesiintyjä, Uniikki.Odotus ilmassa oli käsinkosketeltava kun DJ Ewok jäi lavalle laittelemaan kamojaan kiinni Yellowmicin poistuessa. Sama kuhina kävi takahuoneissa, kun artistit Uniikki ja GBRL suunnittelivat sisääntuloaan ja showtaan ja muistelivat biisi-järjestystään. Ja kun itse keikka alkoi, Ewok huudatti Uniikin ja GBRL:n lavalle odotetusti sellaiseen huutomyrskyyn jota ei oltu Gloriassa kuultu pitkään aikaan. Miehet ottivat talon haltuun monen vuoden kokemuksella ja tyylillä jota myös järjestäjä Jii-Jii osasi odottaa ja oli myös kaavaillut. Loistava show, 8 biisin täyspitkä keikka, mahtava meininki ja ilta oli kruunattu. Ei voi muuta sanoa.

Kokonaisuudessaan aivan mahtava spektaakkeli, yleisö oli myyty, palautetta sadellut pelkkää positiivista ja jatkoa toivotaan. Ja jos järjestäjästä itsestään on kiinni niin varmasti myös tulee. Jääkäämme odottelemaan.

Videosisällön logo Video
"Ja sillon liikkuu" kulissien takaa

 Katso video
» Nopeat
» Hitaat

 Kesto: 07:39Jii Jii 16.03.06
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Kulttuuriareena Gloria
» Pasilan nuorisotalolla kesällä -06 rap -kesäpaja