Ohita navigointi

The Freza - Juniori Ääni ja Vimma 2006 voittaja

The Freza -bändi koostuu neljästä seiskaluokkalaisesta tytöstä, jotka ovat syntyneet pääkaupunki-seudulla 1992. Ylä-astetta käyvät tytöt tulevat Meilahden ylä-asteelta, Käpylän ylä-asteelta ja Munkkiniemen yhteiskoulusta.

Bändin kolme jäsentä Rosa, Iiris ja Viivi ovat aloittaneet bändiharrastuksen Munkkivuoren ala-asteen nelosluokalla opettaja Juha Kettusen ohjaamana. Sanni on liittynyt kokoonpanoon vain neljä treeniä sitten, heti Juniori Ääni ja Vimma 2006 -kilpailun voiton jälkeen. Kitaraa Sanni on soittanut ala-asteelta lähtien. The Frezan aikaisempi kitaristi lopetti soittamisen bändissä omasta halustaan.

Kaikki tytöt käyvät omien instrumenttiensa yksityisillä soittotunneilla ja yhteisiä bändi-treenejä on kahdesti viikossa. Harrastus on bändille tärkeä. Vaikka treenit vedetään keskittyneesti ja tavoitteita on asetettu, niin pääasia on soittamisen ilo.

Aluksi opeteltiin soittamaan ohjatusti covereita, ja omien biisien tekemisen Freza aloitti helmi-maaliskuussa 2006. Glorian Ääni ja Vimma 2006 finaali -tapahtumassa Freza soittaa neljä biisiä: kaksi coveria ja kaksi omaa sävellystä, ”Think” ja ”I Could be.” Free Your Mindissa näemme omat biisit.

The Frezan toteutuvia lähitavoitteina ovat omien biisien tekeminen, treenaaminen, kaksipäiväinen studiosessio demon tekemiseen kesäkuun alussa, muutamien keikkojen tekeminen kevään ja kesän aikana eri puolilla pääkaupunkiseutua sekä siirtyminen uuteen treeni-kämppään Pitäjänmäen Nuorisotalolle tulevana syksynä.

The Frezan musiikkilaji on rock, eikä bändi välttämättä välitä sanasta tyttöbändi :-), koska kaikki jäsenet kokevat olevansa aivan tavallisessa bändissä. Treeneissä ja keikoilla The Freza pyrkii soittamaan kovaa ja tarkasti.

Bändin jäsenten esikuvia ja lempibändejä ovat Foo Fighters, Green Day (Viivi), Nightwish (Rosa), Foo Fighters, Avril Lavigne (Iiris) ja Mew (Sanni).

Videosisällön logo Video
The Freza - Think - Ääni ja Vimma Finaali 2006 live @ Gloria

 Katso video
» Nopeat
» Hitaat

 Kesto: 03:03