Ohita navigointi

Wasami Familynight 21.03.2001

Wasami veivasi 70-lukulaisittain
Keskiviikkona 21.02. tapahtui lähtölaskenta Wasami Family Night –klubille Helsingin Gloriassa. Klubi lupailee Wasamin lisäksi extravieraita joka klubille etno-, proge-, blues- ja jazz-skeneiltä. Avajaisillan pitkätukkabailut enteilivät mausteista klubikierrettä.Teemu Mäenpää

Settilista oli pitkä kuin vanhanpiian päivä. Iloisen itsetietoiset wasamilaiset olivat varanneet runsaasti aikaa A-, E- ynnä muille jameilleen ja muutenkin menoa leimasi mukavan löyhästi ennalta suunniteltu rönsyily. Vanhanpiian päivä muuttui heti alkuunsa hääpäiväksi. Wasami oli myös kutsunut pari vanhaa staraa terästämään leveän lavan keikkapaukkuaan: Piirpaukesta tuttuna Sakari Kukko (saksofoni), Hasse Walli (kitara), Uzva-yhtyeen Heikki Puska (kitara) sekä Eero Savela (trumpetti). Näillä pippureilla lyötiin löylyä ähkyvän rockhevosen selkään ja annettiin yleisön kuohua.


Sakari Kukko
Samuel Leminen - kitara/laulu
Samuel Leminen
Wasami familynight Featuring:
Hasse Walli
Sakari Kukko
Heikki Puska
Eero Savela

Jäsenet:
Samuel Leminen - kitara/laulu
Dimmu Ylönen - basso
Antti Kenealy - rummut
Teemu Mäenpää - lyömäsoittimet
Miikka Salminen - koskettimet

Real VideoWasamin Antti ja Teemu kertovat illan esiintyjistä

Kesto : 00:00

» Hitaat yhteydet 56 kbps
» Nopeat yhteydet 256 kbps


Setin alku resonoi päänkuoressa kuin maastopyörän rengaskuviot asvaltilla. Vahvoin kitaraottein Samuel Leminen johdatteli joukkuetta wahwahin väriseen tunnelmaan. Jumitus vahvistui Teemu Mäenpään perkussioilla, Dimmu Ylösen bassolla sekä Antti Kenealyn rummuilla. Bändin uusin vahvistus Miikka Salminen, mies Rhodes-pianon ja analogisyntikkaveivien takaa, sirotteli harkiten sitruunaa Wasamin rock-pippuriin ja veivasi kohtuulliset psykedeliamatot keikkakaistalle. Lavan eteen oli hyvänmiehenpalkalla saatu tanssimaan ja pieruilemaan rastakelteinen uushippi UV-hehkuvine kieppukeppeineen. Tunnelma oli valmis kohoamaan kattoon ja lennättämään katon kauas homeisten arvostelijoiden ulottuvilta.

Oltiin kuin heränneitä uusihmisiä Woodstockin etupermannolta. Ensimmäinen jami päättyi 10 minuutin kuluttua alusta Kingston Wallia verestävään tyyliin. Kitara ulisti herkästi ja meno tallasi eteenpäin doorsmaisella tahdilla, tosin paljon taitavammin, Rhodes sai hetkeksi uppoutumaan maailmankaikkeuden kauneuden katselmukseen ja bändi maalasi vienon värikästä kuvaa elävästä underground-maailmasta.Eero Savela


Yleisö ulisi ja vihelsi. In a silent way –pala toi lavalle Eero Savelan (Suomi-reggaeta soittava Soul Captain -yhtye) ja trumpetin ynnä Savelan viehkeän otteen soitannasta, joka suorastaan värisytti tunnehermoja. Tapahtui hetkellinen paluu vanhojen musikaalien hienotunteisuuteen.Heikki Puska ja Dimmu Ylönen

A day in the life –jami ja Heikki Puskan valtava skebailutäydennys toivat keikkaan jällen uuden aspektin: verkalleen, nopeasti hypähtelevän kestoslaagin. Ihmiset villiintyivät, Puska joraili paljain varpain! Hektinen nostatus! Jynkytys oli kuin joskus ennen kunnon rock-lavoilla, Uzva-mies mätti kieliä kuin kotonaan, ja kaksi kitaraa taisteli keskenään joutuisasti. Välillä meno hidasti floydmaiseen analogisävyiseen jumitukseen, ikään kuin odotusmusiikkina kunnes seuraava artistilisäys saapuisi. Sakari Kukon saapuminen lavalle toi muassaan huilutaikaa sekä ilmaa syöviä, takahuoneen väsynyttä blondia herätteleviä saksofonivenytyksiä. Sopivan rääkyvä sax iski vanhaa kunnon hometta juustoon ja makuelämys oli viittä vaille valmis.

Hasse Walli väänsi viimeiset vedet hien kastelemasta tukkarievusta. Kameraan irvistellen Walli työnsi meinikiä kitarallaan eteenpäin. Wasamin suolainen kermakakku oli saanut kuorrutuksensa ja pitkätukkayleisö tuli vakuutetuksi Crossroads- ja One more for the road kappaleiden myötä. Bändi olisi yhtä hyvin voinut huutaa venäjäksi ja vastauksena olisi silti ollut aplodien päättymätön myrsky.


Hasse Walli


Triosta keväällä –99 alkanut Wasami nyhtäisi kotiin melkoisen livekeikan. Keikka oli jatkojuhlistus Wasami-nimisen maksisinkun julkaisun johdosta. Vinyyli omakustannettiin kustantajanimellä Astral Travel Agency Finland Universe. Hendrix- ja Kingston Wall –covereiden sijasta Wasami on nyt siirtynyt ulostamaan omaa elävää materiaalia. Kunniantunto alkaa kasvaa pikkuhiljaa musiikkimaailman nousuun pyrkivissä minitähdissä.

Wasamin yhteystiedot:

Email: wasamifamily@hotmail.com
Levy-yhtiö: AstralTravelAgency
Keikkamyynti: wasamifamily@hotmail.comOuti Parviainen 21.02.01
newopa@hotmail.com

Katso myös
» Heikki Puska ja Uzva orkeskesterin kotisivut
» Kulttuuriareena Glorian kotisivut