Ohita navigointi

Popfinlandia kello 19:00-23:30

Aloitimme Itsenäisyyspäivän aattoillan astumalla sisälle Helsingin jäähalliin ja suuntasimme nokkamme kohti videomiksaamoa. Hattutehtaan kautta meitä on täällä yhteensä 9 nuorta ja 2 ohjaajaa. Tarkoituksena on tehdä Popfinlandia 2003 -konsertista kooste, sisältäen mehukkaita haastatteluja sekä kuvaa.

Jo perinteeksi muodostuneen Popfinlandian järjestäjänä on Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus yhteistyökumppaneineen. Noin viiden tunnin mittaisessa konsertissa estradille astuu suomipopin parhaimmistoa eri vuosikymmeniltä. Jokainen artisti taikka yhtye esittää suurimmat hittinsä.

Tämän illan tunnelmista ja tapahtumista kirjoittaa Paula ja Rita. Paula työskentelee Nuorten Mediakeskuksessa Hattutehtaalla ja Rita on töissä Helsingin kaupungin nuorisoasiankeskuksen kaakkoisessa yksikössä.

Juontajina toimi iki-ihana ja käheä-ääninen Wallu sekä iloinen Minna.

19:04 Jean S

Kappaleen nimi on Äidin pikku poika. Tunnelma on iloinen, pojilla päällä tavanomainen tyylikäs esiintymisasu eli puvuntakki+paita, rusetti, shortsit ja lenkkarit. Bändi aloitti esiintymisensä aikoinaan Sibelius-akatemian bileissä, mutta tänään heidät tuntevat jo varmaan kaikki. Karismaattinen ja viihdyttävä hyväntuulen live-bändi on kesä keskellä alkutalvea. Katsomossa ollaan mukana, ja Hyppylaulun kohdalla näkyy jo hyppiviä päitä. Esitys on ilmeikäs, rento ja leppoisa, otteet silti määrätietoiset. Minua erityisesti viehättää bändin puhallinsoittimien tekemät muhevat soundit.
-Paula

19:02 Gimmel

Nyt lavalle kiipeää Gimmelin kauniit kissat, suosionhuutojen ja vihellysten säestämänä. Näen nyt Gimmelin livenä ekaa kertaa, ja pakko sanoa ettei nämä mitään ihan turhia tyttöjä olekaan. Mua polttaa liekit rovion, au, a-au. Hymyilyttää. Katsomossa näkyy iso Suomen lippu.
–Paula

Gimmelin avausbiisi ”Sydän pliis särkekää” sai katsomossa valtaan hektisen ja energisen fiiliksen. Tyttöjen lavaesiintyminen oli uskomatonta. Hyvä ja iloinen tunnelma alkoi tarttumaan minuunkin. Toisaalta minua huvitti välillä aika eroottispohjaiseksi käyvät kissamaiset liikkeet. Ehkäpä se kuuluu asiaan. Herkän ”Harmaata lunta” –kappaleen aikana toivoin lunta koto Suomeen, valkoista tosin kiitos.
-Rita

19:35 Tehosekoitin

Tyttöenergian jälkeen saamme nauttia perinteisemmästä rock-meiningistä. Laulaja Otto raidallisessa puvussaan näyttää ja kuulostaa hyvältä. Kappale Pikkusisko pysäyttää kauneudessaan hetkeksi, mutta häh - vaihtuukin Egotripin Unihiekaksi. Ei saa mennä liian vakavaksi?
-Paula

Lahtelaisvahvistus Tehosekoitin aloitti esiintymisensä letkeällä old skool meiningillä. Joo, minä tykkään. Kyllä se on tytöt ja pojat niin, että tämä livemeininki aina cd-levyn voittaa. Se miten rumpujen ja basson paine tunkeutuu vartaloon ja saa aikaab ylimääräisiä sydämentykytyksiä, on parasta mitä Itsenäisyyspäivän aattoiltana voi tuntea.
- RitaPopfinlandia -03 crew 06.12.03
toimitus@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Popfinlandian kotisivut
» Medialeiri -03 päiväkirja

Popfinlandia -03

Jutut:
Etusivu - Index

Ennakko

Alusta tehosekoittimeen - kello 19:00-19:35

Piippuhyllyltä Melroseen - kello 19:49-21:36

Big bandista maammelauluun - kello 21:50-23:33

Kuvagalleriat

1 2 3