Ohita navigointi

Asvaltti-klubeilla antauduttiin musiikin vietäväksi.


Molempina iltoina järjestetyt klubit makasiineilla vetivät energistä yleisöä ja tunnelma oli tutisuttava. Pääesiintyjät Don Johnson Big Band ja Ylivoima valloittivat yleisönsä, ja myös käytännön järjestelyt saivat kiitosta kävijöiltä.Don Johnson Big Band pisti yleisönsä kirjaimellisesti polvilleen.


Katutapahtuma Asvaltti


Tupa on täynnä ääriään myöten. Kaikki odottavat malttamattomana bileiden alkua. Kun bändin nimi kajahtaa kaiuttimista alkaa huutomyrsky, ja kädet nousevat ilmaan. Hallin täyttänyt yleisö tietää tasan mitä tulee saamaan tulevan parituntisen aikana. Sana on kiertänyt tämän hetken kovimmasta livebändistä.

Setin aikana kuultiin monenlaisia versioita lähinnä Breaking Daylight-levyn kappaleista. Useaa biisiä venytettiin soittajien nautinnollisesti jamitellessa. Erityisesti Pekka Mikkosen saksofonisoolot toimivat hienosti Juuso Hannukaisen ja Kari Saarilahden rytmien kannattelemana. Tommy Lindgrenin ainutlaatuinen lavaeläin pääsi jälleen valoilleen miehen tykisti riimitellessä. Kunniaa keikan upeasta äänimaailmasta saa myös koneet ja pianon hoitanut Johannes Laiho. Jazzahtavaa hiphoppia oli esittämässä lihotettu Johnson-perhe, joten lavalla kuultiin myös Quintessence -vokalisti Emma Salokosken kiehtovaa ääntä.

Karismaattiset esiintyjät tanssittivat, huudattivat kilpaa ja kyykyttivät yleisöä niinkuin useimmilla Don Johnson Big Bandin keikoilla käyneet osasivat odottaa. Yhtye tuntui todella nauttivan lavalla ilakoimisesta ja energia tarttui myös räjähdysherkkään yleisöön. Harva yhtye Suomessa pystyy tarjoamaan keikallaan samanlaista kokemusta kuin Don Johnson Big Band. Turhaan ei näistä pojista hehkutella.


Ylivoima hallitsi tanssihallia


Katutapahtuma Asvaltti

Lavalle kipuaa ylivoimaisesti suomi-reggaen parhaimmisto. Letkeä komppi torvilla maustettuna saa ihmisten polvet ja päät notkumaan. Lauantain klubille on saapunut puolet vähemmän yleisöä kuin edellisenä iltana. Sama musiikin, yhteisöllisyyden ja välittämisen voima on kuitenkin läsnä, kun oikea big band alkaa tanssittaa yleisöä.

Soul Captain Bandin, Kompostikoplan ja Kapteeni Ä-nen jäsenistä koostuva Ylivoima-poppoo täytti koko lavan, ja mukana olivat myös vakiovieraat Momo ja Izai-Zai. Superkokoonpanon keikoilla tutuksi tulleet biisit keinuttivat tanssikansaa ja pistivät peput pyörimään. Illan aikana kuultiin myös väkivallatonta viestiä eteenpäin vievä Lyömätön tyyli-kappale Asvaltti-singeltä.Ikärajattomat keikat tärkeitä Helsingin juhlaviikojen tarjonnassa

Katutapahtuma Asvaltti

Asvaltti-klubit olivat harvinaista herkkua alaikäisille juhlaviikkojen konserttitarjonnassa. Klubit toimivat narikoista ja turvajärjestelyistä lähtien mallikkaasti. Myös baari-ikäistä kuulijakuntaa oli muistettu anniskelualueella. Makasiineilta nuori klubiyleisö hajaantui Helsingin yöhön tyytyväisenä viikonlopun antiin.FYM toimitus: Iida Heinonen 08.09. 2003
iida.heinonen@hotmail.com

Katso myös
» Don Johnson Big Bandin kotisivut
» Ylivoiman kotisivut

Asvaltti

Jutut:
» Ennakko
» Don Johnson Big Band
» Perjantain tunnelmia
» Asvalttiklubit
» Ylivoiman haastattelu
» Lauantain tunnelmia
» Capoeira ja Extreme Duudsonit
» Helsingin JuhlaviikotKuvagalleriat:

1 2 3 4 5 6 7