Ohita navigointi

Asfaltti jytisee


Juontajana Mari Vesala

Perinteinen Pasila-tapahtuma Free Your Mindissa.
Asfaltti jytisee -tapahtumassa, Mansikkamäen kentällä Länsi-Pasilassa skeittiskaba, CD-julkaisu, juontajana toimi Mari Vesala, haastatteluita,ym. ym.Asfaltti jytisee -tapahtuman ohessa julkaistaan Pasilan Nuorisotalon suuren työn tulos: tapahtuman nimeä kantava CD, jossa neljä nuorisotalon kasvattibändiä esittelevät taitojaan.

» Lue lisääBHB


Deep Blue Girls


NakedFlushHelpusSKEITTAAJA ON V…. AITO


Skeittilautojen meri valloitti Mansikkamäen kentän. Länsi Pasilan nuorisotalon - tuttavallisemmin Qlubi Westeri - järjesti nuorten ja nuorisotyöntekijöiden voimiin skeittiskabat. Osa nuorista järjestäjistä kulki itse tapahtumassa tukka silmillä ja silmät puoliummessa - rakenteluun meni koko lauantain ja sunnuntain vastainen yö.

Skeittiskaboihin osallistui 21 alle 15-vuotiasta ja 15 yli 15-vuotiasta ei-sponsoroitua nuorta eli skabat oli tarkoitettu ei-ammattilaisille. Kaikki kilpailijat edustivat maskuliinista osastoa, yksikään tyttö ei osallistunut kilpailuun. Kaksi nimettömäksi julistautunutta skeittaajaa sanoo, ettei ”tytöillä ole munaa - eikä tytöt ole tarpeeksi resupekkoja ja cooleja…mut kyl ne on skedespedeinä, hengailevat niin, että innokkaimpii joutuu ravistelee jaloista irti…”. Ota tuosta nyt sitten selvää.
Edelleen nimettöminä pysyvät skeittarit ovat sitä mieltä skeittaus on hyvä harrastus ja vaati jonkun verran uhkarohkeutta ja tosiasia on, että ”skeittaaja on v…. aito”.


Mansikkamäen jytinässä skeittailua seuraavat varhaiskeski-ikäiset naiset pitävät skeittailua ”kivana, nuorten juttuna, mut kyllä noista varusteita sais olla suojana vähän enemmän - tapaturmariski on suuri”.
Alle 15-vuotiaiden kymmenen parasta skeittajaa: Johannes Meling, Joel Meling, Juho Paananen, Joni Simola, Mikael Rönholm, Simo Mäkelä, Miikka Virtanen, Ville Halonen, Jyri Savioja ja Tuomo Hakkarainen. Yli 15-vuotiaiden skeittaajien viisi parasta: Jyri Pitkänen, Tapio Silvast, Ilkka Tuorila, Arto Linden ja Antti Leinonen. Miksei skeittaaja pue sumopainijan pukua päälle, ettei satu?”, kyselee Mari ja aloittaa palkintojen jaon. Kolme parasta palkitaan, voittaja, Johannes Meling alle 15-vuotiaissa, sai - kuinkas muuten - skeittilaudan. Yli 15-vuotiaiden voittaja Jyri Pitkänen kuittasi palkintona kultaisen pystin.
”Käyttäkää järjellä skeittiramppeja, nauttikaa siitä ja näyttäkää mitä osaatte”, lopettaa Mari palkintojenjaon.

ASFALTISSA JAMMASI 18.000 OSANOTTAJAA…

…ja heistä noin 16.000 jammasi juosten, sillä Mansikkamäen Asfaltti jytisee-tapahtumakentän vierestä virtasi tasaisesti naisenergiaa. Naisten kympin osanottajat saivat hikiseen urakkaansa ylimääräistä energiaa paikallisilta ja vierailevilta, loistavasti musisoineilta bändeiltä. Nuorimmat musiikintekijät olivat alle 129 cm ja kookkaimmat alle kaksi metriä.Länsi-Pasilan nuorisotalon järjestämässä tapahtumassa esiintyivät BHB, Deep Blue Gilrs, Semifinalistit, Naked, Cactus, Helpus, Fluch, Oraakkeli, Substance ja Leevef. Jokainen bändi sai näköisensä yleisön seitsemän tuntisen tapahtuman aikana; pientä ja suurta, nuorta ja aikuista…jokaisen oman maun mukaan.CACTUS

Cactus on saanut alkunsa Kalliossa noin 3 vuotta sitten. Noin vuosi sitten aloimme treenata Harjun nuorisotalolla. Nalle Puh rulaa. Tammikuussa 2001 saimme enemmän keikkoja mm. Glorian 2-vuotis bileet, Tanskan nuorisofestarit. Huhtikuussa äänitimme Harjun studiolla demon ja se sisälttä kolme biisiä. Pinkki rulaa. Olemme kaikki 13-vuotiaita. Esityksemme sisältää pomppimista, laulamista ja pääasiassa hulluutta. Cool Pinky rulaa. Bändimme on seco, ei kannata välittää.
(kirjakieli sucks…) by Cactus


Cactus

ps.toimittajalta: Mä pyydän sua, mä rakastan sua, mä odotan sua, voit sä edes joskus ottaa mua…biisin nimi on Pyydän. Cactus esitti Asfaltti jytisee-tapahtumassa kolme biisiä ja kaikki ovat heidän itsensä säveltämiä ja sanoittamia. Kaksi muuta biisiä kulkevat nimillä Plääh ja Lumiprinsessa.


Skeittiskaba


NUOREN MEDIA LUONNON KESKELLÄ BETONISESSA LÄNSI-PASILASSA


Asfaltti jytisee on LiveOnlinen kevätkauden viimeinen lähetys.
Suurin osa lähetyksistä on tullut Gloriasta. Tuulettuminen Länsi-Pasilassa tekee hyvää mielelle ja sen terveydelle.
Käytännössä koko tekniikkaa otettiin mukaan ja pakattiin isoon autoon. Eikun menoksi.


Ulkolähetykset tehdään yhteistyössä järjestäjien kanssa. Livelähetys porukka ei suunnittele sen pahemmin ohjelmaa vaan lähinnä kerää toteuttajia ympärilleen.
Kolme televisiota, neljä nauhuria, kolme kameraa, mikseri, lukuisia kuulokkeita, kymmeniä liittimiä, metritolkulla johtoa, kaksi kannettavaa tietokonetta ja kaiken keskellä…kymmenen nuorta ja nuorisotyöntekijää haastattelee, kuvaa, mixaa, editoi ja tarkkailee -meneekö kaikki butkeen?
Lopputuloksena syntyi ainakin kolme tuntia esitettävää tallennettua kuvaa ja ääntä sekä muutama kirjoitettu juttu.
Kiitos Länsi-Pasilan nuorisotalo, nuorisotyöntekijät ja nuoret.
Kaikki tämä toteutui vihreän ja kukkivan luonnon keskellä puolittaisessa auringonpaisteessa. Länsi-Pasila on muutakin kuin betonin harmaata ikävää.

Asfaltti Jytisee internetlähetyksen toteuttivat:

Kuvaus : Mika Ahvenus, Saija Salonen, Marco Bruno, Jussi Castellanos,
Jarno Marjamäki, Veikko Valkonen, Jari Suominen
Haastattelut: Veikko Valkonen, Jarno Marjamäki
Kuvamiksaus : Anthony Bentley, Jussi Castellanos
FreeYourMind logo: Jussi Castellanos
Tunnusmusiikit : Antti Silvennoinen
Tekniikka : Mikael Sipiläinen
Tuottajat : Antti Salminen, Leena Ruotsalainen
Ohjaaja : Risto Kurho
Järjestäjä : Qlubi Westeri
Free Your Mind -toimitus
fym@hattu.net

Katso myös
» Länsi-Pasilan nuorisotalo
»