Ohita navigointi

Apina ja Gorilla klubeja

Apina ja Gorilla ry. juhlii 1-vuotis syntymäpäiviään 30.11.2001.

2.12.2000 järjestettiin Helsingin Oranssilla ensimmäinen Apina ja Gorilla-klubi, jonka ideana oli järjestää ajan hengestä poiketen musiikillisista ja muista raja-aidoista, kohdeyleisöistä ja muusta keinotekoisesta välittämättä ihmisille tekemistä, näkemistä ja kuulemista. Noin vuosi on
tuosta kulunut ja idea on edelleen yhtä tuore ja tärkeä, vaikka vastaavalla
idealla klubeja ovat jo muutkin huomanneet järjestää.

Perjantaina 30.11. samaisissa Oranssin tiloissa (Linnankatu 10, Katajanokka, Helsinki) järjestetään järjestyksessään kahdeksas klubi. Tällä kertaa musiikillisesta tarjonnasta vastaavat Kapteeni Ä-ni, (dub-hiphop) ja Anal Thunder, (lpr kilju-perse-hardcore), sekä levyjen pyörityksen hoitava dj Panorämä. Lisäksi ohjelmassa on vuoden takaiseen tapaan improvisaatioteatteri Pökin esitys, johon yleisö pääsee myös
osallistumaan ainakin ideoineen. Huolimatta edullisesta kahdenkymmenenviiden markan pääsymaksusta on syntymäpäivien kunniaksi luvassa myös yllätysohjelmaa.


Apina ja Gorilla -klubi Gloriassa 19.10.2001
Vajaan vuoden ajan toiminut kulttuuriyhdistys Apina ja gorilla järjesti seitsemännen klubi-iltansa perjantaina 19.10. tällä kertaa Helsingin Gloriassa. Ohjelmassa oli elävän musiikin ohella myös valokuvataidetta Kristofer Pasasen näyttelyn muodossa. Syntyjään ruotsalainen, tosin jo useamman vuoden Suomessa asunut Kristofer Pasanen opiskelee parhaillaan Taideteollisen korkeakoulun valokuvauslinjalla, mutta hardcore-punk-piireissä hänet on tunnettu erityisesti bändien keikkakuvistaan jo vuosia.
Identity Parade
Pasasen kuvia on käytetty runsaasti niin mainoksissa, kalentereissa, kuin levynkansissakin, joita hän on myös suunnitellut. Myöhemmin syksyllä ilmestyy kansainvälisenä yhteisjulkaisuna ensimmäinen miehen teoksista koostuva kirja, "Identity Parade", jota on jo verrattu alan klassikoihin. Suomessa kirjan julkaisee Combat Rock Industry. Jatkoakin on suunniteltu toisen kirjan muodossa, toivottavasti jo ensi vuonna.
Melodista punkrockia ja elektro-eliittiä
Musiikista tämänkertaisella klubilla vastasivat yhdysvaltoja parhaillaan The Damnedin kanssa kiertävä, aiemmin nimellä Slaves tunnettu Pleasure Forever, joka levyttää legendaariselle Sub Pop-levymerkille, ensi talvena toisen pitkäsoittonsa julkaiseva, melodista punkrockia soittava Manifesto Jukebox, joka on lähdössä jo neljännen kerran vuoden sisään kiertämään Eurooppaa (tällä kertaa Brittein saarten suuntaan).

Nopeasti maan elektro-eliittiin noussut trio Black Audio, sekä omaperäistä elektroa vääntävä helsinkiläinen Imatran Voima.

Bändien välissä musiikkia soitettiin myös levyiltä, joita tällä kertaa pyöritteli kulttimainetta muutama vuosi sitten keränneestä Kitchen Maid-lehdestä tuttu Miss T ystävineen.

Illan tarjonnan kruunasi kolmevuotiasta toimintaansa juhlistava Meijän keittiö, joka tarjosi tapansa mukaan maistuvaa ja huokeaa omatekoista vegaaniruokaa juhlayleisölle, sekä huikea video-show.Jäikö Apina ja Gorilla askarruttamaan mieltä?
Kysy!: info@ifsociety.com
Tiedustele lisää Meijän Keittiön toiminnasta:
meijan.keittio@eudoramail.com
Apina ja Gorilla ry. / Saija 27.11.01
saija@hattu.net

Katso myös
» ifsociety.com
» Lähetä postikortti