Ohita navigointi

Ääni & Vimma Historiaa

Idea bändikatselmuksesta syntyi jo 70- luvun loppupuolella Kettutien nuorisotalolla. Tapahtumaa järjestettiin vuosittain, kunnes 80- luvun lopulla kipinä mystisesti hiipui.

Seuraavalla vuosikymmenellä hiillosta alettiin virittämään uudelleen liekkiin ja vuonna ´95 Ääni ja Vimma tapahtuma sai uutta puhtia.
Tapahtuman ideana on aina ollut tarjota aloitteleville bändeille, ympäri Suomen, mahdollisuus päästä keikalle näyttämään taitojaan. Mukaan otetaan vuosittain 120 ensiksi ilmoittautumaan ehtinyttä bändiä, joista neljänä aluekatselmusviikonloppuna valitaan semifinaaliin potentiaalisimmat esiintyjät. Halukkaita osallistujia on aina ollut moninkertainen määrä, niin että puhelinlinjat ovat olleet ilmoittautumisen aikaan aivan jumissa.

Kokemusta bändeille
Äänen ja Vimman tarkoitus ei ole koskaan ollut kattaa voittajabändille valmista pöytää. Tapahtumaan on vuosien varrella toki osallistunut monia nyt jo kuuluisiakin bändejä, kuten esim. Rasmus, Sara tai

Velcra jne. Heidän sijoituksensa
Ääni ja Vimma- tapahtumassa ei välttämättä edes ole ollut kärkikolmikon joukossa. Mikään oikotie tähteyteen tapahtuma ei ole. Voittaja saa mahdollisuuden demon tekemiseen, muutamia keikkoja sekä roimasti uusia kokemuksia ja potkua kehittyä musiikillisesti, niin että heillä on suuremmat mahdollisuudet saada esim. levytyssopimus. Monet bändit ovat saaneet tapahtumasta myös ensi kosketuksen esiintymiseen ja lisää innostusta järkkäillä itse omia keikkoja.
Jokainen bändi saa keikan jälkeen sekä heti paikan päällä annettavan suullisen-, että myöhemmin myös kirjallisen palautteen esityksestään. Palautteen saaminen onkin monelle bändille myös yksi syy osallistua Ääni ja Vimma- tapahtumaan. Musiikin ammattilaiselta saadut tiedot ovat auttaneet monia parantamaan soittoaan ja saamaan musiikin tekemiseen uutta intoa.

Musiikkityylit ovat tapahtumassa hyvin edustettuina. Heavy- bändejä on vuosittain niin paljon mukana, että niille on oma aluekatselmuksensa. Suurin osa bändeistä soittaa lähinnä rockia ja suomipoppia ja mukaan kaivattaisiinkin enemmän myös hip hop- ryhmiä ja akustisena esiintyviä bändejä.

Junior Ääni ja Vimmasta isojen puolelle
Myös tyttöbändien määrä lisääntyy vuosittain ja viime vuonna kolme niistä ylsi semifinaaleihin asti. Ääni ja Vimma bändikatselmus on tarkoitettu nuorille, alle 25-vuotiaille. Tätä vanhemmilla on usein jo enemmän kokemusta keikkailusta ja Suomen musiikkiskenestä. Alle 14-vuotiaat pääsevät näyttämään musiikilliset kyntensä Junior Ääni ja Vimma- tapahtumassa joka järjestetään Länsi- Pasilassa. Pienimmät mukana olleet ovat hädin tuskin basson mittaisia. Junior Äänestä ja Vimmasta on hyvä pompata seuraavaksi vaikka sitten sinne 'isojen' Äänen ja Vimman puolelle.

Vaikka tapahtuma onkin jo nykyisellään todella suosittu toivotaan lisää innokkaita osallistujia joka vuosi mukaan. Bändikatselmuksen ideahan on haistella minkälaista musiikkitarjontaa täällä pohjolan perukoilla on!
Saa nähdä mikä tänä vuonna Äänessä ja Vimmassa on meininki. Suomessa tuntuu ainakin olevan roppakaupalla aivan loistavia bändejä jotka vain odottavat mahdollisuutta päästä esiintymään ja solmimaan sitten vaikka sen taianomaisen levytyssopimuksen!Ääni ja Vimma 03! Free Your Mind -crew 16.04.03.
fym@hattu.net

Katso myös
» Ääni ja Vimma 02 Munkan aluekarsinnat
» Ääni ja Vimma 02 Kettutien aluekarsinnat

Ääni ja Vimma 03

» Index - Etusivu
Aikataulut
» Aikataulut ja jatkoon päässet

Bändit
» Black Hat
» Vaalea malja
» Rounders
» Jerkem
» Calf
» Crude Bones
» Selkäsauna
» Takiainen
» Elinvoima
» From ashes
» TRIO Tetanus
» Incredible Nothing
» Collarbone
» Collapse Generation
» Pooma
» King star
» KIA
» Hieno Säätö
» Barock
» Prönto Saurüs
» BHB
» Phoenix Phoundation
» Sydän sydän
» Born Of Thorns
» Smak
» Dewlap
» Suruvirne
» Mush
» Electro Chemical Series
» E75
» Product of Rage
» Treadmill
» Deep Blue Girls

Jutut
» Historiaa vuosien varrelta
» Kettutien aluetapahtuma » Kannelmäen aluetapahtuma
» Junior Vimma Länsi-Pasilassa
» Äänen ja Vimman mediatiedostot

Kuvat
» Junior Vimma
» Junior Vimma 2
» Kannelmäki
» Kannelmäki 2
» Kannelmäki 3
» Kettutie
» Kettutie 2
» Livelähetys kulissien takaa