Ohita navigointi

Uniklubi-kilpailun voittaja on selvinnyt

Elämänfilosofi ja Day Eleven -yhtyeen kitaristi Olli Sopasen toinen kysymys keräsi vastauksia enemmän kuin osattiin odottaa. Onnellisena tuomarina toimi The Giant Leapin laulaja Sebastian.

Uniklubin -levyn voitti Pia Sillanpää, Keuruu.

Skaban kysymys: Miksei makuasioista voi kiistellä?

Voittajan vastaus:


Makuasioista ei voi kiistellä ainakaan mauttomien kanssa! Jokaisen oma "maku" on muokkautunut pitkällisen prosessin tuloksena ja vaikuttajina mm. muut ihmiset, kulttuuri, ympäristö. "Maku" on osa ihmisen persoonallisuutta ja jokaisen "maku"taustaa tulisi kunnioittaa sekä arvostaa erilaisuutena.

Mainitsemisen arvoiset vastaukset:


Saara:
Miksikö makuasioista ei voi kiistellä? Kyllä niistä voi kiistellä ja pitääkin, siinä on sitä jotain, mikä saa kunnon keskustelut aikaseksi. Mutta koska kysymys olikin, että miksi ei voi, niin siksi, että jollekin voi tulla paha miäli, jos alkaa liian kriittisellä kannalla vastustamaan jonkun makua jostain. Ja siinä voi hyvinkin käydä niin, että ystävyys voi kärsiä. Perusteluina noille, että paha miäli saa elämän näyttämään ei miltään ja sitten ystävyyden tosin pitäis kestää eri koettelemukset, jos ei kestä, niin se ystävyys ei ole syvää. Mutta todellisuudessa makuasioista voi todellakin kiistellä, se on sitä elämää :).

Marja-Liisa, Virrat:
Voihan niistä, mutta jos pari jääräpäätä vastakkain niin kiistelyhän on loputon. Meillä kaikilla oma maku. Sanotaan että "toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä" -pitää paikkansa. Oltiin just viikonloppuna häissä ja mieheni oli DJ:nä. Osa porukasta kävi valittamassa kun musiikki soi liian hiljaa ja osa valitti että liian lujaa. Kompromissi oli, että sulhanen sai päättää. Makuasia on jokaisen henkilökohtainen asia, ja on oikeutettu siihen, mutta joskus joutuu sopeutumaan muidenkin mielipiteisiin.

Kirsi, Nokia:
Kyllä makuasioista voi kiistellä! Miksi ei voisi, sehän pistää veren kiertämään
kun oikeen kiistelee. Jos ei voisi niin selitys olisi tietenkin se. Meillä kaikilla on omat mielipiteet ja kukaan ei voi sanoa toiselle, että hänen mielipiteensä olisi väärin!

Arja, Pomarkku:
Makuasioista ei voi kiistellä, koska jokaisella on kaikkeen oma näkemyksensä ja mieltymyksensä. On hienoa, että jokainen saa olla oma yksilönsä, muuten me olisimme kaikki samanlaisia.Petri Voutilainen 20.11.07
petri.voutilainen@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Kilpailu - Voita Uniklubin levy
» Uniklubin kotisivut