Ohita navigointi

Essentia taistelee perheväkivaltaa vastaan

Essentia-yhtyeen laulaja Joonas Lepistö pyrki eduskuntaan SDP:n listoilta viime eduskuntavaaleissa. Hän keräsi reippaat 3800 ääntä. Suurista äänimääristä huolimatta tamperelaiselta rokkarilta jäi toistaiseksi testaamatta eduskunnan uusi lisärakennus.

Joonaksen kiinnostus politiikkaa kohtaan ei ole lopahtanut. Hän toimii Tampereella huostaanottolautankunnan puheenjohtajana. Poliittinen sanoma leviää myös uudella pitkäsoitolla, joka ilmestyy syyskuussa.

- Kaikki ihmiset ovat poliittisia eläimiä enemmän tai vähemmän. Poliittinen on väärä sana kuvaamaan yhtyettämme, koska Suomessa se mielletään puoluepolitiikkaan ja eduskuntaan. Essentia on kantaa ottava bändi, joka pureutuu kiperiin aiheisiin.

Toisella pitkäsoitolla käsitellään globaalia epätasa-arvoisuutta ja perheväkivaltaa. Työnsä puolesta Joonas joutuu viikottain tapaamaan perheitä, joissa hakataan lapsia.

- Bändin sisällä emme harrasta perheväkivaltaa. Välillä menee painiksi, mutta se on veljellistä ja tiivistävää.

Lovexin kitaristi on äiti

Essentian kitaristi Sammy soittaa Lovex-yhtyeessä. Joonas kehuu Essentian erottuvan muista tamperelaisista yhtyeistä.

- Toisella levyllä kuullaan paljon enemmän huutamista. Se on mennyt eläimelliseksi. Olemme kokonaan unohtaneet yhteiskunnan aiheuttamat sosiaaliset paineet ja kahleet.

Joonas kehuu bändin jäsenten yhteishenkeä. Essentia on pojille kuin toinen perhe, josta löytyy niin äiti kuin isäkin.

- Äiti on Sammy ja mä oon isukki. Muut ovat kakaroita. Ne ovat nuorempia ja elävät omissa maailmoissa. Sammyn kanssa kovasti koulutamme muita jäseniä.

Videota ei ole.Petri Voutilainen 17.10.07
petri.voutilainen@toimitus.hattu.net

Katso myös
» Essentia laulaa ihmisten pahuudesta
» Essentian kotisivut