Ohita navigointi

Ääni ja Vimma 2001

Ääni ja vimma on Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen järjestämä bändikatselmus. Se on nuorisoasiainkeskuksen vanhimpia tapahtumia. Ensimmäiset bändikatselmukset järjestettiin jo 1970-luvulla.

Tapahtuma kerää vuosittain yhteen yli sata nuorta musiikin harrastajaa. Tänäkin vuonna osallistumispaikat on saatu täyteen. Tammi-ja helmikuussa (2.1.-16.2. 2001) mukaan on ilmoittautunut 120 esiintyjää/bändiä. Sääntönä on, että ¾ osa mukana olevien esiintyjien/bändien jäsenistä on alle 25-vuotiaita. Alle 14-vuotiaille on järjestetty oma juniorsarja. Tapahtuma etenee siten, että jokainen esiintyjä/bändi soittaa valitsemansa kappaleet musiikialan ammattilaisista koostuvalle tuomaristolle sekä tietysti yleisölle. Tapahtumaan osallistuu perinteisten rock-yhtyeiden lisäksi akustisesti esiintyviä ryhmiä sekä konemusiikin taitajia. Heavybändit esiintyvät omana genrenään.

Bändien kuuntelu ja karsiminen aloitetaan aluetapahtumissa, joissa esiintyjien/bändien joukosta poimitaan 32 onnekasta semifinaaliin. Aluetapahtumat pyörivät Helsingin eri nuorisotaloissa. Semifinaaleihin selvinneet muusikonalut esiintyvät tuomaristolle Glorian kulttuuriareenalla. Siellä jokainen esiintyjä/bändi saa kirjallisen arvostelun neljältä ja suullisen arvion kahdelta tuomaristossa olevalta musiikkialan ammattilaiselta. Tuomarit arvioivat esiintyjien/bändien soittoa ja taitoa. Semifinaaleista jatkoon karsitaan 8-10 parasta esiintyjää/bändiä. Nämä taistelevat finaalissa palkintosijoista. Finaali käydään myös Glorian kulttuuriareenalla.

Finaalin kolme parasta palkitaan nuorisoasiainkeskuksen kustantamin lahjakortein. Ensimmäiseksi yltänyt esiintyjä/bändi saa 2000 mk, toiseksi sijoittunut 1200 mk ja pronssille sijoittuneet 600 mk. Lisäksi voittajalle sekä menestyneille järjestetään mahdollisuuksia esiintyä nuorisoasiainkeskuksen järjestämissä musiikkitapahtumissa. Voittajaa haastatellaan Rumba -ja Curly -lehtiin sekä RadioCityyn ja MoonTV:lle. Kaiken päälle jokainen finaaliin selvinnyt esiintyjä/bändi pääsee tekemään ilmaisen demonauhan Harjun tai Munkkiniemen nuorisotalon demostudioon.

Moni esiintyjä/bändi astuu ensimmäistä kertaa yleisön eteen bändikatselmuksessa. Ääni ja vimma tapahtuma on hyvä ponnistuslauta uusille esiintyjille/bändeille kohti julkisuutta. Tule sinäkin kannustamaan ja valitsemaan uusien kykyjen joukosta oma suosikkisi!


Tapahtumapaikat:

Aluetapahtumat: Pe 16.3. & La 17.3. Pihlajamäen nuorisotalo
Pe 23.3. & La 24.3. Kallahden nuorisotalo
Pe 30.3. & La 31.3. Kettutien nuorisotalo *heavybandit
Pe 6.4. & La 7.4. Pikkuhuopalahden nuorisotalo

Pe 6.4. & La 7.4. Länsipasilan nuorisotalo *JUNIOR ääni ja vimma


Semifinaalit:

Ti 17.4.- 20.4. Gloria kulttuuriareena

Finaali:

La 21.4. Gloria kulttuuriareenaAnni Rekonen
arekonen@hotmail.com

Katso myös
» Helsingissä NK:n treenikämppiä
» Kettutien nuorisotalon kotisivu