Ohita navigointi

Moriendi

Moriendi

Moriendi on Hyvinkääläinen 20-vuotias nouseva Rap-tähti takanaan Rap Sm- hopeamitalin voittaminen 2002, koko suomen kattanut Summerclub-kiertue kesällä 2002, kaksi omakustanteena julkaistua ep:tä, joista edellistä "74 minutes of liberty":ä myytiin pelkästään Hyvinkään talousalueella yli 1000 kopiota.

YleX:n X-ryhmän hehkuttama "Suomen Rapin uusi lupaus" on nyt tullut lunastamaan kaikki lupaukset.

Ammatikseen musiikkia tuntiopettajana opettava Moriendi hallitsee ilmiömäisen verbaalitalenttinsa lisäksi 6 soitinta, soittaa, säveltää, sanoittaa, sovittaa ja tuottaa itse kaiken materiaalinsa. Vielä kun liitämme edellisiin uskomattoman improvisaatiotaidon, jokainen alaa tarkkaan seuraava tietää ettei koko Euroopassa ole montaa yksilöä, joka pystyisi samaan tällä tasolla.

Moriendin 1.10.2003. julkaistava debyyttialbumi "Sketchbook" (Revolution Music) on jo ennakkoarvosteluissa kerännyt ainoastaan ylitsepursuavia kehuja ja mainittu mm. "kaikkien aikojen parhaana suomalaisena Hip-Hop - albumina". Levyä tullaan levittämään cd:nä ja vinyylinä suomen lisäksi ympäri eurooppaa.

Musiikki on tiukinta ja monipuolisinta pohjois-maista Hip-Hoppia, jossa yhdistyvät sekä orgaaniset soittimet, että kovat konebiitit luoden täysin vastustamattoman ja tarttuvan kokonaisuuden.
Sanoitukset ovat äärimmäisen henkilökohtaisia, pieniä kaupunkitarinoita maustettuna ilmiömäisellä verbaaliakrobatialla ja tarvittaessa lauletuilla koukuilla ja kertosäkeillä.

Livenä Moriendi pursuaa räjähtävää energiaa esiintyessään kokoonpanonsa kanssa, johon hänen itsensä lisäksi kuuluu dj, laulaja ja hypeman / apu-mc. Syksyn ja talven 2003 Moriendi kiertää ympäri suomea "Sketchbook"- kiertueellaan.Real Video - Moriendi


Haastattelu hattutehtaalta 25.09.2003
Haastattelijana: Milla Kaikkonen

Kesto : 10:01

Hitaat yhteydet | 56 kbps

Nopeat yhteydet | 256 kbpsLabel- tiedoite: RERevolution Music 30.09.03
fym@hattu.net

Katso myös
» Moriendi.net
» YleX