Ohita navigointi

Luomakunta

Luomakunnan taival alkoi syyskuunpäivinä vuonna 1994. Alussa pojat veivasivat hc:ta, mutta näin bändi kuvaa tämän hetken musiikkiaan: ”Suomenkielistä melodista ja agressiivista rokkia. Ei missään nimessä punkkia, vaikka monet niin pitkään ovat väittäneetkin. Ollaan ajauduttu siitä jo aika kauas.” Luomakunta koostuu neljästä muusikosta: Miku C. (kitara, laulu), Sami (kitara), Wille (basso) sekä Nipa (rummut ja laulu). ”Olemme vilpittömiä, maalta kotoisin olevia heeboja.
” toteaa Miku.


 
Luomakunnan tuotantoon kuuluu neljä omaa levyä, lisäksi he ovat mukana joillakin kokoelmilla. Bändi on keikkaillut jo alkuajoistaan lähtien ja sadannen keikan raja on jo rikottu. Luomakunta on soitellut samoilla keikoilla Apulannan sekä Lehtivihreiden kera. Bändin paras keikka? ”Tähän mennessä ehkä Köyliössä 2/2000 tai Lutakossa –97. Oli kivaa ja paljon väkeä. Toisaalta fiilikseltään nämä Heinola laajentaa –keikat ovat omassa sarjassaan ja tällä hetkellä voisin sanoa, että kyllä ne ovat parhaita ja niitä tullaan muistelemaan pitkään…” Luomakunnalle on yli sadan keikan aikana kerinnyt sattua vaikka mitä.

”Nyt tulee päällisin puolin mieleen Vaasan keikat. 1996 oltiin soittamassa Club 25:llä ja joku koitti heittää silloista laulajaamme Aapoa tuolilla yläparvelta. Eihän siinä sinänsä mitään erikoista tai poikkeavaa, mutta homma uusiutui jollaintasolla käydessämme pari viikkoa sitten Vaasassa uudelleen. Tällä kerralla ammuksena oli jääkaappi, heittäjänä Jari Ikonen. Rundin jälkeen voisi kommelluksista kirjoittaa vaikka kirjan. Tukka jäätyy ikkunaan kiinni, tai vastaavalla otsikolla.”
Luomakunnan fanit ovat olleet teinejä, mutta keski-ikä on nousemassa… Bändiä kannattaa käydä katsomassa keikalla. Luvassa on arvelluttavaa sekä tarttuvaa musiikkia ja toimintaa.Anni Rekonen 14.03.01
arekonen@hotmail.com

Katso myös
» Luomakunnan viralliset kotisivut
» Lähetä Free Your Mind postikortti
» Epävireessä-kiertue
» Extaasi
» Luomakunta
» Peruutettu
» Raivopäät
» Vicious Wankers